Het laatste formule 1 nieuws

Stoelendans 2022: Deze F2 coureurs maken kans op een plek in F1

Stoelendans 2022: Deze F2 coureurs maken kans op een plek in F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het seizoen is nog in volle gang, maar er wordt nu al gespeculeerd over hoe de grid er volgend seizoen uit zal zien. In het vorige artikel werd besproken hoe de coureurs van de huidige grid wellicht verdeeld zullen worden, in dit artikel ligt de focus meer op wie er uit andere klassen van de motorsport een mogelijke poging gaat wagen om een stoel in de Formule 1 te bemachtigen. Rookies in Formule 1

Dit seizoen kwamen er al drie rookies in de koningsklasse terecht, Yuki Tsunoda mocht naar AlphaTauri en Haas tekende een contract met Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Tsunoda werd sinds 2016 gesponsord door het Honda Formula Dream Project en is kampioen geworden van de Japanse Formule 4 in 2018. Hierdoor viel hij op bij Helmut Marko en is zo bij AlphaTauri terecht gekomen.

Mick Schumacher werd in 2018 kampioen in Formule 3 en in 2020 kampioen in Formule 2 . Verder heeft de jonge Duitser natuurlijk een zeer bekende achternaam die veel sponsoren met zich meebrengt, iets wat ook een voordeel is als je een stoel in de F1 wilt bemachtigen. Schumacher is sinds 2019 lid van de Ferrari Driver Academy en wordt dus al een tijdje gesponsord en in de gaten gehouden door de Italiaanse renstal.

Nikita Mazepin heeft ook een aantal nette prestaties neergezet in andere klassen van de motorsport. Zo behaalde hij in 2018 de tweede plek in de GP3 Series en werd hij in het 2019-2020 seizoen derde in het Aziatisch Formule 3-kampioenschap. De vader van Mazepin, Dmitri Mazepin, speelt een belnagrijke rol in het bedrijf Uralkali. Dit Russische bedrijf is de titelsponsor van Haas F1 team.

Talent en geld spelen een grote rol in de Formule 1. Door een gelimiteerd aantal plekken in de koningsklasse, krijgen alleen de beste of rijkste jongeren een stoel aangeboden. Niet alleen coureurs zijn op zoek naar een goed team, ook teams zoeken actief naar nieuwe talenten die zij kunnen contracteren.

Veel F1-teams maken gebruik van juniorprogramma’s waarmee ze jonge talenten een contract kunnen aanbieden en zo hun carrière in motorsport kunnen financieren, in de hoop hier een groot […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stoelendans 2022: Deze F2 coureurs maken kans op een plek in F1