Het laatste formule 1 nieuws

Stoelendans Formule 1: 'nog drie coureurs in de race voor het stoeltje naast Pierre Gasly'

Stoelendans Formule 1: ‘nog drie coureurs in de race voor het stoeltje naast Pierre Gasly’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly verlengde deze week zijn contract bij AlphaTauri. Na zijn degradatie bij Red Bull, omdat hij kopje onder ging naast Max Verstappen , is de 24-jarige Fransman bij het zusterteam weer helemaal opgebloeid. Gasly haalt het beste in zichzelf naar boven en nu zijn opvolger Alex Albon niet presteert, dachten velen dat Gasly een herkansing zou krijgen naast Max Verstappen . F1-journalist Lawrence Barretto van Formula1.com denkt niet dat de winnaar van de Italiaanse Grand Prix die kans gaat krijgen. “Met een coureur als Gasly kan AlphaTauri vechten voor een betere plaats in het middenveld, maar aan de andere kant kan hij als mentor acteren voor een jong talent in het tweede stoeltje”, aldus Barretto op de site van de F1. “Daarnaast krijg je het gevoel dat de top van Red Bull laat doorschemeren dat zijn tijd bij Red Bull erop zit.”

Volgens Barretto zijn er nog drie coureurs in de race voor het stoeltje naast Gasly. Dat zijn Alex Albon, Yuki Tsunoda en Daniil Kvyat. De Rus zou momenteel onderaan het lijstje staan, maar krijgt nog een aantal races de kans om zich te bewijzen. “Moet AlphaTauri Alex Albon een tweede kans geven net als Gasly of laten ze hem voor de tweede keer uit het programma vallen? Dat zijn de opties voor Red Bull en met de aanwezigheid van Tsunoda wordt de keuze niet makkelijk.”

Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stoelendans Formule 1: ‘nog drie coureurs in de race voor het stoeltje naast Pierre Gasly’