Het laatste formule 1 nieuws

Stoelendans Formule 1 Racing Point: "In alle contracten zijn er altijd clausules”

Stoelendans Formule 1 Racing Point: “In alle contracten zijn er altijd clausules”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Racing Point-coureur Sergio Perez zei dat het ‘duidelijk’ is wie het team zal verlaten als ze ermee instemmen dat Sebastian Vettel wordt gecontracteerd voor het seizoen 2021. Vettel is de afgelopen weken in verband gebracht met Racing Point, de viervoudig wereldkampioen die nu zijn laatste seizoen doormaakt bij zijn huidige werkgever Ferrari. De Italianen zullen zijn contract niet verlengen. Sergio Perez: “Ik denk dat de keuze voor de hand ligt als de keuze moet worden gemaakt dat er iemand moet gaan” “De keuze ligt voor de hand”
Tijdens het Hongaarse Grand Prix-weekend liet Vettel doorschemeren dat hij met het team uit Silverstone had gesproken, maar bevestigde hij ook dat er niets was overeengekomen. Als Vettel daar ondertekend, zou hij Perez of Lance Stroll vervangen. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Stroll zijn plaats zou verliezen vanwege zijn vader Lawrence Stroll, die eigenaar is van het team. “Ik denk dat de keuze voor de hand ligt als de keuze moet worden gemaakt dat er iemand moet gaan”, verklaarde Perez in een bericht van grandprix247.com. “Ik ben ook een vader, ik zou mijn zoon er ook niet uitgooien, maar ik kan er niet te veel over zeggen. Er gaan veel geruchten in het rond. Mij maakt het niets uit, alles blijft hetzelfde. Ik heb een contract met het team.”

Sponsorovereenkomsten
Perez bevestigde dat hij gesprekken heeft gevoerd met andere teams en bevestigde ook dat zijn huidige deal een clausule bevat die verband houdt met de sponsoring die hij meebrengt. “In alle contracten zijn er altijd clausules”, zei hij. ”Het heeft een beetje te maken met sponsoring. Dat kan die clausule openbreken. Maar we werken hard samen met al onze sponsors, zodat dit niet gebeurt. Ik zou niet willen zeggen dat het van één enkele sponsor afhangt, het is meer een algemeen probleem.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stoelendans Formule 1 Racing Point: “In alle contracten zijn er altijd clausules”