Het laatste formule 1 nieuws

Stopt Hamilton met Formule 1? "Met Lewis weet je het nooit"

Stopt Hamilton met Formule 1? “Met Lewis weet je het nooit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton is de man met de meeste raceoverwinningen in de Formule 1 en kan qua wereldtitels dit seizoen op gelijke hoogte komen met Michael Schumacher. Vervolgens zou hij daar volgend jaar overheen kunnen gaan, maar de aanstaand wereldkampioen zelf geeft aan dat hij nog niet zeker weet of hij zijn contract bij Mercedes wil verlengen. Hoe serieus moeten we de woorden van Hamilton nemen?

“Je weet het bij Lewis nooit”, zegt Dimmers. “Hij en Toto Wolff hebben een aflopend contract. Ze zijn allebei nog in onderhandeling over hun toekomst. Hij roept al jaren dat hij dingen wil doen buiten de Formule 1, zoals in de mode en in de muziek. Volgend jaar kan hij weinig doen vanwege het coronavirus dus als hij blijft zitten, kan hij de achtste wereldtitel pakken en heeft hij alle records die hij wil hebben.”

Coronel is het gedeeltelijk met hem eens, maar twijfelt er wel aan of Hamilton het nog wel op kan brengen om er nog een jaar aan vast te plakken. “Het Formule 1-leven zuigt je echt helemaal op. Er zijn heel veel coureurs die zijn verdwenen. Denk bijvoorbeeld aan een Mika Hakkinen, die er gewoon echt klaar mee was. Dat gaat gewoon in je hoofd zitten en dan wil je gewoon niet meer. Je moet er echt alles voor laten om wereldkampioen te kunnen worden.”

Zo leeft Hamilton er ook naar, benadrukt Coronel. “Hij doet het er niet even bij in het weekend. Dan kan ik me voorstellen dat hij op een gegeven moment wat anders wil. Je ziet dat Hamilton allemaal zijspoortjes aan het zoeken is om ook echt zichzelf te vinden. Dat zie je in de mode en waar hij is gaan wonen. Dat is toch een ander leven dan je nu hebt, namelijk het avontuur zoeken. Wat is voor hem nu nog het avontuur om weer op Silverstone te gaan rijden, bijvoorbeeld? Ik begrijp het wel.”

Toch denkt Dimmers dat Hamilton nog doorgaat volgend seizoen. “Ik zie hem niet stoppen. Volgend jaar heeft hij dezelfde auto, hij heeft naar eigen zeggen de honger om te winnen en de kans dat Mercedes […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stopt Hamilton met Formule 1? “Met Lewis weet je het nooit”