Het laatste formule 1 nieuws

Straf Norris was terecht: 'In mijn ogen is dat niet racen'

Straf Norris was terecht: ‘In mijn ogen is dat niet racen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er was een hoop te doen om de straffen die werden uitgedeeld tijdens de race afgelopen weekend. De meningen waren verdeeld over de straffen van Lando Norris en Sergio Perez tijdens de race. Ook voormalig Formule 1 -coureur Timo Glock heeft er een duidelijke mening over.

“Dit is een discussie zonder einde,” zei hij in een interview met Sky Germany , zo valt te lezen op Motorsport-Total.com . Ralf Schumacher en Toto Wolff waren het niet eens met de straffen, maar Glock deelt dat standpunt niet.

Norris en Perez lieten geen ruimte over aan de buitenkant, hierdoor werden ze beiden gestraft. De Duitse coureur vindt dit terecht. “Ik denk dat je de ruimte moet laten. Als iemand langs de buitenkant probeert te gaan en ik weet dat ik niet bestraft word als ik hem geen ruimte geef, dan krijgt hij nooit de kans om in te halen,” legt hij uit.

Glock gaat verder: ” In de Formule 1 is het moeilijk om in te halen. Spielberg biedt bepaalde kansen, bepaalde bochten, om mee te gaan bij het uitkomen van de bocht en zo aan de binnenkant te zijn bij de volgende bocht. Als ik als coureur weet dat ik niet gestraft ga worden, draai ik gewoon het stuur open en stuur ik mijn collega breed het grind in en zo heb ik mijn positie verdedigd. In mijn ogen is dat niet racen.” Norris vs Perez

In bocht 4 vloog Perez de grindbak in doordat Norris hem geen ruimte gaf. Volgens Glock is dit een probleem.

“Hij [Norris] weet dat hij gaat aanvallen. Hij heeft het in de achteruitkijkspiegel gezien en dan weet hij dat als hij naar de buitenkant gaat, oké, dan gaat hij met mij mee aan de buitenkant. Ik moet ervoor zorgen dat ik hem de ruimte geef die hij nodig heeft en ik moet daar rekening mee houden in mijn remgedrag, hoe ik rem en de bocht in ga”, legt de Sky-pundit uit.

Veel mensen zijn van mening dat de coureurs gewoon moeten kunnen racen, maar Glock vindt dit een gevaarlijke uitspraak. “Als we zeggen: laat ze rijden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Straf Norris was terecht: ‘In mijn ogen is dat niet racen’