Het laatste formule 1 nieuws

Strafpunten voor Gasly en Alonso na incidenten in Turkije

Strafpunten voor Gasly en Alonso na incidenten in Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly ontving strafpunten na een aanvaring met Fernando Alonso tijdens de openingsronde van de Turkse Grand Prix. De Fransman ging de eerste bocht in met Alonso aan de buitenkant en Sergio Perez aan de binnenkant. Er was niet genoeg ruimte voor drie coureurs en Gasly tikte de Spanjaard op het achterwiel. Daardoor spinde Alonso van de baan af. Gasly kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het incident. Daarnaast kreeg hij ook nog twee strafpunten op zijn licentie.

Alonso kon de race vervolgen maar raakte snel opnieuw in de problemen. Na zijn spin zakte hij terug tot de zestiende positie en vocht met Mick Schumacher voor plek vijftien. Alonso wilde de Haas inhalen maar raakte met zijn linker voorband de rechter achterband van de Duitser. Schumacher spinde en viel terug tot de negentiende positie. De Alpine -coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor deze aanvaring.

In een verklaring valt te lezen dat de stewards de schuld bij de Spanjaard leggen. “Alonso probeerde om Schumacher in te halen terwijl ze bocht 4 naderde, maar hij kwam nooit in een positie om de aanval af te maken. Hij raakte het achterwiel van de auto van Schumacher, waardoor deze spinde. De stewards stellen vast dat Alonso overwegend schuldig is.”

Behalve de tijdstraf gaven de stewards Alonso ook twee strafpunten op zijn licentie voor het incident. Dit zijn de eerste strafpunten voor de Spanjaard sinds zijn terugkeer in de Formule 1 dit seizoen. Het aantal strafpunten van Gasly staat op drie, na de twee nieuwe punten die hij toegekend kreeg tijdens de Grand Prix van Turkije.

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in de loop van de jaren op een rijtje, wat betreft de veiligheid van de F1-bolides.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Strafpunten voor Gasly en Alonso na incidenten in Turkije