Het laatste formule 1 nieuws

Strategie Liberty Media zorgt voor enorme groei in F1-kijkers wereldwijd

Strategie Liberty Media zorgt voor enorme groei in F1-kijkers wereldwijd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Liberty Media doet het goed met de Formule 1 en laat bijna alleen maar groene cijfers zien over het jaar 2022. Max Verstappen en Lewis Hamilton zorgde in Abu Dhabi voor een spektakelstuk en dat wilde niemand over de hele wereld missen.

Vergeleken met de Grand Prix van Abu Dhabi in 2020 keken er dit jaar namelijk 97 procent meer mensen, meldt Auto Motor und Sport . De ultieme ontknoping was een grootse publiekstrekker. Het is logisch dat men de race niet wilde missen. Hamilton won vier jaar op rij de wereldtitel en ging nu met hetzelfde aantal punten als Verstappen de laatste race in; alles stond op het spel. Liberty Media wint jonge generatie kijkers

Over het jaar gezien deed Liberty Media het ook goed. In 2021 was er een groei in kijkcijfers van 13 procent meetbaar. Deze cijfers gaan uitsluitend over mensen die de races live op televisie keken. De televisie kijkers zijn alleen lang niet de enige cijfers die nog tellen in het digitale tijdperk van de Formule 1. Op de digitale afdeling is het kijkcijfer totaal van de Formule 1 maar liefst 135 procent gegroeid. Het terugkijken van F1-video’s groeide zelfs met 173 procent.

De strategie van Liberty Media om de F1 op zoveel mogelijk platforms ter beschikking te stellen heeft geholpen om de populariteit een boost te geven. Degenen die de laatste race niet live hebben gezien klikten veelvuldig op de video’s van de laatste ronde in Abu Dhabi. De Tv-cijfers zijn niet meer de enige cijfers die tellen. Het Amerikaanse media bedrijf lijkt op een juiste manier te hebben ingespeeld op een nieuwe generatie kijkers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Strategie Liberty Media zorgt voor enorme groei in F1-kijkers wereldwijd