Het laatste formule 1 nieuws

Stream Analytics moet tweede seizoen SailGP nog interessanter maken

Stream Analytics moet tweede seizoen SailGP nog interessanter maken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het eerste seizoen van SailGP doorbraken deelnemende teams de magische grens van 50 knopen (ruim 92 km/h) met hun foil-catamarans. Op 24 april start het tweede seizoen. Dit jaar zou het allemaal nog beter moeten worden, dankzij de inzet van Oracle-technologie, als we Oracle moeten geloven in ieder geval.

SailGP kun je zien als een geesteskind van Oracle-oprichter Larry Ellison. Als fanatiek zeiler heeft hij deze zeilrace opgezet en grotendeels gefinancierd. Inmiddels heeft hij een deel van zijn belang doorverkocht, maar Oracle is nog altijd betrokken bij de serie van acht races. Er moet namelijk behoorlijk wat data verwerkt worden, aangezien er iedere seconde niet minder dan 30.000 data points per F50-catamaran verzonden worden. Daar moet de achterliggende infrastructuur uiteraard mee overweg kunnen. Gezien de ontstaansgeschiedenis van de race is het dan min of meer logisch dat dit Oracle-infrastructuur is.

In het tweede seizoen dat op 24 april van start gaat in Bermuda, zijn de capaciteiten op dit vlak nog wat verder opgeschroefd dan het geval was in het eerste seizoen. Oracle Cloud Infrastructure (OCI) is uiteraard de spil waar alles om draait, specifiek Stream Analytics en Autonomous Data Warehouse. 80 miljard requests

Het idee achter SailGP is dat alle acht landenteams werken met dezelfde data. Dat betekent niet alleen data van hun eigen catamarans, maar ook de open data van andere teams. Op deze manier stuwen de teams, die verder met identiek materieel werken, elkaar naar grotere hoogten.

Gedurende de acht races en verdeeld over de acht boten, gaat het om enorme hoeveelheden data. Oracle laat weten dat OCI niet minder dan 80 miljard requests zal verwerken in het seizoen. Deze belanden allemaal in een Autonomous Data Warehouse in de OCI-regio in Londen. Daar worden ze geanalyseerd en doorgezet naar waar ook ter wereld. Dit alles moet plaatsvinden binnen twee tienden van een seconde. De fans die de races volgen, hebben zo realtime inzicht in het verloop ervan. Het gaat hier niet alleen om ‘droge’ data die je op een kaart of grafiek kan plotten. Live audio en video geschoten aan boord van de boten, vallen hier ook onder. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stream Analytics moet tweede seizoen SailGP nog interessanter maken