Het laatste formule 1 nieuws

Streep door GP Canada: Verstappen en co naar Turkije

Streep door GP Canada: Verstappen en co naar Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen in actie tijdens de Turkse tombola. Max Verstappen hoeft dit Formule 1-seizoen opnieuw niet naar Canada af te reizen. De GP in Montréal is, net als in 2020, afgelast.

In plaats daarvan trekt het Formule 1-circus naar Turkije, waar op het Istanbul Park-circuit een race verreden zal worden.

Utopie
Door de coronapandemie is een race op het Circuit Gilles Villeneuve een utopie gebleken. Volgens de Canadese regels zou iedereen die het land binnenkomt veertien dagen in quarantaine moeten, terwijl de Formule 1-coureurs vijf dagen voor de eerste vrije training in Montréal nog een race rijden in Azerbeidzjan.

Daarnaast worden de organisatoren financieel ook fors geraakt door de crisis. Tegelijkertijd werd woensdag bekendgemaakt dat het contract met de Grand Prix met twee seizoenen is verlengd.

Turkije
Op de dag dat de GP van Canada gepland stond – 13 juni – wordt nu geracet in Turkije. Vorig jaar werd daar ook al een grand prix ingelast. Verstappen finishte toen op een kletsnatte baan op een teleurstellende zesde plaats. Lewis Hamilton won de race en kroonde zich en passant tot wereldkampioen.

Portugal
De GP van Turkije wordt de zevende race van het Formule 1-seizoen 2020. Aankomend weekend staat de derde race van het jaar op het programma: de GP van Portugal, op het circuit van Portimão. Verstappen trekt als nummer twee in de WK-stand naar het Iberisch schiereiland, één punt achter leider Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Streep door GP Canada: Verstappen en co naar Turkije