Het laatste formule 1 nieuws

Strijd tussen Verstappen en Hamilton verhardt: 'Er zat duidelijk nog wat frustratie'

Strijd tussen Verstappen en Hamilton verhardt: ‘Er zat duidelijk nog wat frustratie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen, met op de achtergrond Hamilton. © AFP Door Marijn Abbenhuijs

De klap in de bandenmuur, de boosheid bij Max Verstappen, het feestvieren van Lewis Hamilton, de commotie achteraf. Het ging zondag allemaal in de hoogste versnelling. De crash in Copse Corner, halverwege het eerste rondje op het circuit van Silverstone, dreunt keihard na. Omdat het incident eraan zat te komen, vanwege de tweestrijd tussen de Nederlandse leider van het WK en de Britse regerend wereldkampioen.

En ook omdat Hamilton niet wil toegeven dat hij fout zat. Sterker nog, hij maakte in alle interviews en persconferenties na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië gretig gebruik van de gelegenheid om te benadrukken dat Verstappen misschien wel de meest agressieve coureur is van het kampioenschap. De Brit leek zichzelf ermee vrij te pleiten om wat meer risico’s te nemen in hun onderlinge duels.

En precies dat maakt nieuwsgierig naar het verdere verloop van dit Formule 1-seizoen. Want is deze botsing, deze heftige crash op Silverstone, dan slechts een voorbode van wat er nog gaat komen? Een keihard gevecht tussen de twee topfavorieten in dit wereldkampioenschap? Een kampioenschap waarin Hamilton en Verstappen elkaar nog wel vaker het circuit af gaan kegelen?

Jan Lammers verwacht van niet. ,,Want dit had ook slecht uit kunnen pakken voor Hamilton’’, concludeert hij. ,,Formule 1 is geen contactsport. En is er wél contact tussen twee auto’s, moet je veel geluk hebben wil je daar zonder schade uit komen. Van allebei de coureurs had je ook voorafgaand aan deze grand prix al mogen verwachten dat ze verstandig genoeg zijn om situaties als deze uit de weg te gaan. Maar ik denk dat Hamilton nog wat frustratie van zijn nederlaag op zaterdag mee de race in nam.’’ De oud Formule 1-coureur denkt dus ook dat Verstappen koelbloedig genoeg met de situatie om zal gaan als hij op 1 augustus weer tegen Hamilton mag racen in Hongarije. Toch ziet ook Lammers dat het incident de titanenstrijd heeft doen ontbranden. ,,Het was geen charmeoffensief, dus hun relatie is er niet door verbeterd. En als Hamilton Max opbelt, denk ik dat het niet makkelijk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Strijd tussen Verstappen en Hamilton verhardt: ‘Er zat duidelijk nog wat frustratie’