Het laatste formule 1 nieuws

Stroll: 'Frustrerend dat we goede kansen hadden maar pech kregen'

Stroll: ‘Frustrerend dat we goede kansen hadden maar pech kregen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ondanks een paar goede resultaten, ziet Lance Stroll het Formule 1 -seizoen van 2020 voornamelijk als een gemiste kans, gezien de sterke auto die de Racing Point-coureurs tot hun beschikking hadden.

Stroll pakte zijn eerste pole position bij de Grand Prix van Turkije, en haalde twee keer het podium. Toch denkt hij dat er meer in had gezeten, onder meer doordat hij een paar keer pech had en besmet raakte met het coronavirus. Stroll is niet tevreden ondanks goed seizoen

“We hebben een aantal mooie resultaten behaald: Een aantal vierde plaatsen, een paar podiums, een pole position – dat was één van de hoogtepunten van het seizoen. Het was een goed jaar” , zegt Stroll in gesprek met Autosport.com .

Ondanks de goede resultaten denkt hij dat er meer in had gezeten. “Toch denk ik dat het afgelopen jaar een gemiste kans was, gezien de auto die we hadden. De auto was zeer competitief. Maar er speelden meer factoren mee.” Aantal keren pech voor Stroll

“In de eerste helft van het seizoen stond ik vierde in het kampioenschap, met een flinke voorsprong. Maar na mijn lekke band in Mugello werd het wisselvalliger wat punten betreft. Dat frustreerde me wel een beetje, want in een aantal races hadden we goede kansen. In Mugello hadden we het podium kunnen halen, maar toen kregen we die lekke band.”

Hij vervolgt: “En toen kreeg ik COVID en miste een race. Zo zijn er nog wel wat races waar we pech hadden en de finish niet haalden. Ik zie dus wel wat gemiste kansen in het afgelopen seizoen. Maar al met al was het ook een leuk jaar” , eindigt Stroll.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stroll: ‘Frustrerend dat we goede kansen hadden maar pech kregen’