Het laatste formule 1 nieuws

Stroll klopt Verstappen in sensationele kwalificatie in de regen

Stroll klopt Verstappen in sensationele kwalificatie in de regen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll mag de Grand Prix van Turkije morgen vanaf de eerste startplek aanvangen. De Canadees zorgde voor een daverende verrassing door op een kletsnatte baan in Istanbul zijn allereerste pole-position in de Formule 1 te pakken. De Racing Point-coureur deelt de eerste startrij met Max Verstappen, die het merendeel van de kwalificatie domineerde maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plek.

Dertien keer mocht er dit jaar al een Mercedes plaatsnemen op de eerste startplek. De Brits/Duitse renstal was daarmee dit jaar nog ongeslagen in de kwalificaties, maar aan de imposante pole-reeks kwam in Turkije een einde. Een spekgladde asfaltlaag in combinatie met een paar flinke regenbuien zorgden namelijk voor een waanzinnige kwalificatiesessie op het Istanbul Park.

De kwalificatie begon in relatief droge omstandigheden, maar al snel kwam de regen uit de lucht vallen en waren de omstandigheden dermate verslechterd dat de wedstrijdleiding het eerste kwalificatiedeel moest stilleggen. Na een onderbreking van zo’n drie kwartier werd het hele veld weer de baan opgestuurd en parkeerden Romain Grosjean en Nicholas Latifi hun auto’s in het grind, maar aan het einde van Q1 – dat ruim een uur in beslag had genomen – hadden alle grote namen het eerste kwalificatiedeel weten te overleven. Verstappen geeft masterclass regenrijden

In het vervolg van de kwalificatie kwamen de normaal zo dominante Mercedessen eigenlijk geen seconde meer in het spel voor, maar was het Max Verstappen die de lakens uitdeelde met zijn Red Bull. De Nederlander gaf een absolute masterclass in de regen en was op bepaalde momenten zelfs meerdere seconden sneller dan de rest van het veld. De Nederlander leek dan ook onbedreigd op weg naar zijn derde pole-position in de Formule 1, totdat de beide Racing Point-bolides voor het beslissende derde kwalificatiedeel de Intermediate-band onder hun auto’s hadden laten monteren. Sergio Perez was daardoor de eerste die onder de tijd van Verstappen wist te duiken, waarna de Limburger een snellere ronde besloot af te breken en ook meteen de pits indook voor een setje Inters.

In tegenstelling tot de beide Racing Points kreeg Verstappen de Intermediate-band niet aan de praat en zat hij ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stroll klopt Verstappen in sensationele kwalificatie in de regen