Het laatste formule 1 nieuws

Stroll wijst naar pole in de regen: 'Iedereen weet dat het daar om de rijder gaat'

Stroll wijst naar pole in de regen: ‘Iedereen weet dat het daar om de rijder gaat’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll wordt niet door elke Formule 1 -fan gewaardeerd. De Canadees zou zijn plek in de F1 voornamelijk aan zijn vader te danken hebben, maar daar is Lawrence Stroll het totaal niet mee eens.

In 2017 debuteerde Stroll in de Formule 1 als de regerend Formule 3-kampioen. Na Max Verstappen kon ook Lance Stroll direct vanuit die klasse de overstap maken naar de koningsklasse van de autosport. Met de Toyota Racing Series en het Italiaanse Formule 4-kampioenschap ook op zijn naam, kon Stroll daarnaast een prima CV overleggen. Stroll op zijn plek in de F1

Bij Williams en Racing Point heft Stroll echter briljante momenten afgewisseld met matige en slechte prestaties. Zijn vader wijst echter voornamelijk op de hoogtepunten. ‘’Als je kijkt naar de prestaties in zijn leven, dan is hij al F3-kampioen geworden en verbrak hij alle records. Afgelopen seizoen stond hij in de regen op pole en we weten allemaal dat het in de regen juist om de rijder gaat’’, zegt vader Stroll tegen Racefans.net .

‘’Om zijn wagen in de regen in Turkije op pole te zetten, spreekt eigenlijk al voor zichzelf, net als het feit dat hij de race vervolgens 30 ronden kon leiden. Voor iemand die nog maar net 22 is, moet je eens kijken wat hij het afgelopen jaar heeft gepresteerd. Zijn prestaties op de baan tonen aan dat hij hier hoort. Als hij mijn zoon niet zou zijn, dan zou niemand aan hem twijfelen’’, besluit de Canadese zakenman.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Stroll wijst naar pole in de regen: ‘Iedereen weet dat het daar om de rijder gaat’