Het laatste formule 1 nieuws

"Succes Ferrari-juniorprogramma geheel op conto van Binotto"

“Succes Ferrari-juniorprogramma geheel op conto van Binotto”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

16:22 – Laurent Mekies, de sportief directeur van Ferrari, schrijft het succes van de Ferrari Driver Academy volledig toe aan de hechte samenwerking van het opleidingsprogramma met het Formule 1-team en de bemoeienissen van Mattia Binotto.

De Scuderia heeft momenteel met Mick Schumacher, Callum Ilott en Robert Shwartzman drie talenten in de top vijf van het Formule 2-kampioenschap. Shwartzman lijkt, met nog één raceweekend te gaan, te hebben afgehaakt voor de titel, maar de Duitser en de Engelsman maken nog volop kans, iets waar Mekies trots op is. “De academie presteert dit jaar erg goed. De jongens doen het fantastisch door in zo’n moeilijk kampioenschap als de Formule 2 te domineren. En ze hebben vorig jaar al de Formule 3 naar hun hand gezet. Het lijkt op een trend.” Het F3-kampioenschap werd vorig seizoen gewonnen door Shwartzman met op de tweede plaats die andere Ferrari-junior Marcus Armstrong.

Mekies zwaait F1-teambaas Binotto alle lof toe voor de successen. “Mattia stuurt het persoonlijk aan en steekt er veel energie in. Hij geeft ons de mogelijkheid om het programma naar een niveau te tillen dat wij graag zien.” Daarbij zijn vooral korte lijntjes van belang en wonen de meeste junioren zo’n beetje in de fabriek in Maranello, vervolgt Mekies. “We zijn er heilig van overtuigd dat de volgende generatie snelle coureurs diegene zijn die samen met het team en de ingenieurs dezelfde lucht in- en uitademen. Ze leven samen en leren al erg vroeg van alles, we proberen ze zoveel mogelijk te integreren.”

De resultaten waren dusdanig bemoedigend dat Ferrari besloot om Schumacher, Ilott en Shwartzman dit jaar al ervaring te laten opdoen in een F1-wagen met in het achterhoofd de mogelijkheid om één of meerdere van hen volgend seizoen bij een klantenteam te stallen. De Rus mag daartoe in Abu Dhabi een test afwerken en afgelopen weekend zouden Schumacher en Ilott zelfs al hun debuut maken tijdens een Grand Prix-weekend, respectievelijk voor Alfa Romeo en Haas. De dicht mist in de Eifel zorgde er voor dat de vrijdagse sessies werden afgelast en dus kwamen ook beide jonge coureurs niet in actie.

Ferrari is inmiddels hard […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Succes Ferrari-juniorprogramma geheel op conto van Binotto”