Het laatste formule 1 nieuws

‘Suggestie dat wij overal vriendjes hebben, is echt totale onzin’

‘Suggestie dat wij overal vriendjes hebben, is echt totale onzin’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De drie directeuren van de Dutch GP F1. Imre van Leeuwen, Robert van Overdijk en Norbert Chevalier (vlnr). Ze krijgen van veel de schuld, zo is de afgelopen tweeënhalf jaar, na de ondertekening van het contract met Formule 1-uitbater FOM, wel gebleken. Vlak voor de Haarlemse rechter dinsdagmiddag in de 34ste juridische procedure tegen de Formule 1 in Zandvoort een uitspraak gaat doen in een ‘stikstofzaak’, is deze krant op uitnodiging te gast bij de bazen van de drie bedrijven die het evenement organiseren. Er was van de kant van de Dutch Grand Prix (DGP) behoefte aan reflectie, want in de beeldvorming is veel misgegaan, zo werd de uitnodiging omkleed.

‘Een on-Nederlands groot evenement’, blijven de directeuren van de drie bedrijven die samen DPG vormen herhalen. Juist de omvang maakt kwetsbaar, menen ze, een ideaal evenement voor andersdenkenden om als vehikel te dienen voor een boodschap.

Dutch Grand Prix, gevormd door circuitdirecteur Robert van Overdijk, directeur Norbert Chevalier van marketingbureau TIG Sports en Imre van Leeuwen van marketingbureau SportVibes, is zonder meer de kop van Jut. Geen cultureel festival in Nederland kan vanwege corona doorgang vinden, ‘vroem-vroem’ (dixit meerdere VVD-ministers) wél. Dat zet kwaad bloed. Dat doet vermoeden dat DGP overal een vinger in de pap heeft.

‘Wij hebben er de afgelopen twee jaar voor gekozen om maar veel te zwijgen, omdat alles gespind werd. Misschien is dat niet altijd even handig geweest’, zegt Chevalier. ‘De suggestie dat wij overal vriendjes hebben zodat dit on-Nederlands grote evenement door kon gaan, is echt totale onzin’, vult Van Leeuwen aan. Hebben jullie compassie met andere organisatoren? In Zandvoort mogen straks drie dagen achtereen 70 duizend bezoekers komen, bij een cultureel festival ligt de grens op 750.

Van Overdijk: ‘Ik heb met organisatoren van Lowlands en Mysteryland gesproken. Die vinden het fantastisch dat wij wél mogen doorgaan. Dat de festival- en evenementensector tegen ons is, is helemaal niet waar. Sterker, de evenementensector is hier de laatste weken volop aan de bak. Allemaal Nederlandse bedrijven die hier op het circuit de tribunes, de tenten en wat niet meer opbouwen.’ Aan wie hebben we de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Suggestie dat wij overal vriendjes hebben, is echt totale onzin’