Het laatste formule 1 nieuws

Surer: "Verstappen kan nog veel van Hamilton leren"

Surer: “Verstappen kan nog veel van Hamilton leren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen v.s Hamilton Marc Surer is enorm kritisch over het optreden van Max Verstappen tijdens de Turkse Grand Prix. Hij stelt dat de Nederlander te ongeduldig was en zodoende zijn eigen spin heeft veroorzaakt. De Formule 1-expert is een stuk positiever over Lewis Hamilton , die het geweldig gedaan heeft.

Hamilton deed afgelopen weekend uitstekende zaken tijdens de Grand Prix van Turkije. De Brit moest de race starten vanaf de zesde plek, maar wist de race uiteindelijk toch op bijzondere wijze te winnen. Zodoende kon hij zijn zevende wereldkampioenschap met een prachtige overwinning bezegelen. Voor Verstappen verliep de race een stuk minder succesvol. De Nederlander spinde tot twee keer toe, waardoor hij zijn podiumplek in rook op zag gaan. Na afloop van iedere Grand Prix maakt Formule 1-expert Marc Surer de balans op en hierbij krijgen de twee coureurs uiteenlopende rapportcijfers.

Artikel gaat verder onder video “Hoe moeilijker de omstandigheden, hoe beter het wordt,” vertelt Surer bij Motorsport-Total over de winnaar van de Grand Prix van Turkije. Hij zit vol lof over de prestaties van Hamilton in Istanbul en geeft de zevenvoudig wereldkampioen dan ook de hoogst mogelijke score. Teamgenoot Valtteri Bottas krijgt daarentegen de laagste score uitgedeeld. “Zijn sporadische uitingen in een rally-wagen hebben hem totaal niet geholpen.”

Ook Verstappen hoeft niet te rekenen op zo’n mooie beoordeling als die van Hamilton. De Nederlander kreeg van Surer de op één na laagste score toebedeeld, omdat zijn optreden in Turkije maar weer liet zien waarom Hamilton zeven wereldkampioenschappen heeft, terwijl Verstappen er geen heeft. Surer stelt dat de Red Bull-coureur de topfavoriet was, maar dat hij dit niet waar heeft kunnen maken. “Hij had de slechtste start van het hele veld en was toen te ongeduldig. Dat heeft uiteindelijk tot zijn spin geleid. Hij kan nog veel van Hamilton leren!” zo klinkt het.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Surer: “Verstappen kan nog veel van Hamilton leren”