Het laatste formule 1 nieuws

Szafnauer: ‘Engineers vonden dat Hülkenberg beste keuze was’

Szafnauer: ‘Engineers vonden dat Hülkenberg beste keuze was’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Otmar Szafnauer heeft meer uitleg gegeven bij de keuze voor Nico Hülkenberg als vervanger van Sergio Pérez. De Racing Point-teambaas had zowel met Hülkenberg als Esteban Gutiérrez contact, maar het was de mening van de engineers die de doorslag gaf. “We hebben iemand nodig die gewoon punten kan scoren voor ons. Dus hij was de beste keuze voor ons.”

De zoektocht naar een vervanger voor Sergio Pérez begon nadat het resultaat van zijn eerste test ‘niet eenduidig’ was. “Toen zijn we plannen beginnen maken”, vertelt Szafnauer. “We hebben gelijktijdig contact gehad met Hülkenberg en Esteban Gutiérrez. Stoffel Vandoorne was geen optie door zijn Formule E-verplichtingen, dus ging het tussen die twee.”

Lees ook: Pérez reageert op positieve test: ‘2 dagen in Mexico geweest om moeder te bezoeken’

In samenspraak met de Racing Point-engineers werd besloten dat de Duitser Pérez zou vervangen. “De engineers vonden dat Hülkenberg de meer geschikte keuze was. Hij kent het team, hij heeft in onze simulator gezeten, hij racete vorig jaar nog in de Formule 1. We hebben iemand nodig die gewoon punten kan scoren voor ons. Dus hij was de beste keuze voor ons”, legt de Racing Point-teambaas uit. Otmar Szafnauer. © Motorsport Images Hülkenberg, die in Duitsland normaal gesproken een test met een sportscar zou doen dit weekend, kreeg vervolgens een leuk telefoontje. “Ik zei: wil je niet liever in een Formule 1-auto rijden?”, grapt Szafnauer. “Hij is vervolgens een uurtje in Keulen geweest om schoenen en een helm te pakken en is nadien meteen naar hier gekomen.”

Wie racet volgende week?
Of Hülkenberg ook volgende week aantreedt voor Racing Point is voorlopig onduidelijk. Dat hangt af van Pérez’ situatie. “Het is nog beetje onzeker hoe het zit en of hij zeven of tien dagen in quarantaine moet. Woensdag testte hij positief, toen was de regel volgens mij nog zeven dagen quarantaine in Engeland. Daarna is dat naar tien veranderd. Het is nu dus de vraag hoe dat zit”, legt de Racing Point-teambaas uit.

Pérez zou zonder toestemming te vragen naar Mexico zijn gereisd. Heeft dat gevolgen voor de Mexicaan? “We hebben geen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Szafnauer: ‘Engineers vonden dat Hülkenberg beste keuze was’