Het laatste formule 1 nieuws

Szafnauer: 'Input van teams over flexi wing kan FIA flink op weg helpen'

Szafnauer: ‘Input van teams over flexi wing kan FIA flink op weg helpen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De laatste tijd gaat het enorm veel over de flexi-wing in de Formule 1 . De fexibiele vleugels kunnen, zeker op lange stukken, een groot voordeel creëren voor de teams die er gebruik van maken. En laat Baku nu net een enorm lang recht stuk hebben. Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer ziet de bui al hangen, maar vertrouwt op de FIA .

Dit is op zich al opvallend, aangezien Aston Martin eerder dit jaar nog met stappen dreigde tegen de FIA vanwege de regelwijzigingen van het huidige seizoen. Deze dreigementen hebben ze uiteindelijk ingetrokken, en nu is het vertrouwen in de FIA blijkbaar weer toegenomen als het gaat om de flexi wing. Dit zegt hij in een gesprek met Formel1.de . “Ik denk dat de middelen van de FIA ​​nu net zo goed zijn als voorheen – zo niet beter. Ik denk dat ze in dit opzicht goed zijn uitgerust.” Hij is, voorlopig, dus alles behalve bezorgt. Aston Martin biedt hulp aan

De test omtrent de flexi wing zullen pas vanaf de GP van Frankrijk gaan beginnen, maar in Baku zouden er al protesten kunnen komen. Szafnauer ziet echter liever open dialoog. Waarvoor dan precies? Informatie winnen.

“Misschien kan een beetje input van de teams de FIA flink op weg helpen. Aston Martin helpt hen graag. Als je alle tien teams bij elkaar optelt, hebben we duizenden en duizenden ingenieurs die de hele tijd met de regels omgaan. Dat zijn zeker 5.000 ingenieurs. Dus we kunnen een hulpbron zijn in situaties als deze.” Of dat er ook van gaat komen, is afwachten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Szafnauer: ‘Input van teams over flexi wing kan FIA flink op weg helpen’