Het laatste formule 1 nieuws

Tanabe blij na kwalificatie: "Gasly, Pérez en Verstappen maken goede kans op podiumplek"

Tanabe blij na kwalificatie: “Gasly, Pérez en Verstappen maken goede kans op podiumplek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toyoharu Tanabe is ontzettend blij met de kwalificatieresultaten van Red Bull Racing en AlphaTauri. Volgens de Honda-topman maken Pierre Gasly , Max Verstappen en Sergio Pérez allemaal een goede kans op een plek op het podium.

De kwalificatie voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna zit er weer op. Verstappen was goed op weg en leek een goede kanshebber te zijn voor pole. Hij maakte in de slotfase van de kwalificatie echter een foutje, waardoor hij vanaf de derde plek zal starten. Zijn teamgenoot, Pérez, deed ook uitstekende zaken. De Mexicaanse coureur mag op zondagmiddag namelijk voor het eerst in zijn Formule 1-carrière vanaf de eerste startrij gaan vertrekken. Yuki Tsunoda crashte in de beginfase van Q1, waardoor hij de race vanaf de achterkant van de grid zal moeten starten. Gasly deed het daarentegen uitstekend en mag op zondag vanaf de vijfde plek vertrekken. Tanabe tevreden

Al met al hebben de Honda-gedreven teams het dus goed gedaan in Imola. Toyoharu Tanabe is dan ook in zijn nopjes met de behaalde resultaten. “Dit was een spannende kwalificatiesessie en tegen het einde stonden er drie Honda-aangedreven auto’s in de top vijf”, vertelt de Honda-topman vol trots op de website van Honda. “Sergio deed het geweldig voor Red Bull Racing Honda, door zijn allereerste Formule 1-start op de eerste rij ooit veilig te stellen. Max reed geen perfecte ronde, maar zijn tijd zat nog steeds heel dichtbij de voorste twee.” AlphaTauri

“In de Scuderia AlphaTauri Honda reed Pierre geweldig en wist hij zijn tweede achtereenvolgende vijfde startplek op te eisen. Alle drie deze coureurs hebben dus een goede kans om morgen op het podium te komen. Yuki’s crash betekent dat hij vanaf de achterkant van de grid zal moeten starten. Hij presteerde de rest van het weekend niet slecht, dus we verwachten dat hij een agressieve race zal verrijden en weer hogerop zal komen”, aldus Tanabe.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tanabe blij na kwalificatie: “Gasly, Pérez en Verstappen maken goede kans op podiumplek”