Het laatste formule 1 nieuws

Tanabe over reversed grid: 'Dat moeten we eerst maar eens proberen'

Tanabe over reversed grid: ‘Dat moeten we eerst maar eens proberen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 probeert met de sprintkwalificaties in Silverstone, Monza en later ook in Brazilië iets nieuws. Nog niet iedereen staat achter het idee, maar de F1 kan rekenen op de steun van Honda-chef Toyoharu Tanabe. Honda stond voor grote uitdaging

Met het nieuwe format valt de ‘gewone’ kwalificatie zoals we die al jaren hebben op de vrijdagmiddag en wordt de tweede vrije training verschoven naar de zaterdag. Wel gelden na de kwalificatie van vrijdag de parc fermé regels, waardoor er niet meer aan de auto gesleuteld mag worden.

Tanabe laat in gesprek met SpeedWeek.com weten dat VT1 hierdoor extra belangrijk is geworden. “We moeten de gegevens van de training snel begrijpen en controleren voordat we aan de laatste training beginnen. En dat was een grote uitdaging voor ons.” Ondanks de grote uitdaging is Tanabe blij dat de F1 nieuwe dingen probeert. Tanabe ziet F1 graag meer nieuwe ideeën uitproberen

Sterker nog, Tanabe ziet graag dat de Formule 1 meer nieuwe dingen probeert. Zo komt hij ook nog even terug op de controversiële reversed grid-races: “Het feit dat dit wordt besproken, is het bewijs dat de verantwoordelijken voor de Formule 1 constant nadenken over hoe de sport nog spannender kan worden gemaakt voor de toeschouwers. En ik denk dat het een van die ideeën is die we eerst moeten proberen om echt te weten of het een goed of slecht idee is.”

“Als we niets nieuws proberen, komen we nooit verder. Anders komen we vast te zitten, dus we moeten het doen. Persoonlijk weet ik niet of een reversed grid een succes of een misser zou gaan worden. Maar over het algemeen ben ik een voorstander van nieuwe ideeën in plaats van stagneren” , besluit Tanabe.

In Rusland gaven Max Verstappen, Charles Leclerc en Valtteri Bottas al een klein voorproefje van hoe een reversed grid-race eruit kan komen te zien. Het drietal dat normaal gesproken vooraan het veld te vinden is, zette in Sochi allemaal een nieuwe motor in en moesten van achteraan naar voren komen tijdens de Grand Prix.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tanabe over reversed grid: ‘Dat moeten we eerst maar eens proberen’