Het laatste formule 1 nieuws

Targett-Adams: ‘Formule 1 is niet in Afrika en dat is gewoon fout’

Targett-Adams: ‘Formule 1 is niet in Afrika en dat is gewoon fout’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 gaat zo’n beetje de hele wereld over tijdens een seizoen. Toch is er één continent dat niet vertegenwoordigd wordt in de sport: Afrika. Er wordt nu gekeken naar mogelijkheden om snel in Afrika te kunnen racen, net als opties voor een mogelijk tweede GP Verenigde Staten .

In een gesprek met Motorsportweek.com liet de Global Director of Race Promotion Chloe Targett-Adams weten dat Afrika op haar vizier staat als één van de plekken waar mogelijk een nieuw circuit komt. Sterker nog, Targett-Adams vindt het een prioriteit om in Afrika te gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

“Afrika is een continent waar we niet racen en dat is gewoon fout. Het is een plek die we graag willen bezoeken, het is een prioriteit. We zijn al enkele jaren in gesprek voor mogelijke opties en hopen dat we er in de nabije toekomst een race kunnen houden. “ Afrika niet de enige optie voor een nieuw circuit

Targett-Adams heeft niet alleen Afrika op haar vizier. Ook spreekt ze over nieuwe plekken in Azië en in de Verenigde Staten die de Formule 1 aan zou kunnen doen. Die laatste blijft een strategische prioriteit voor een tweede circuit wat betreft Adams.

“De Verenigde Staten blijven een duidelijke strategische priorirteit. We hebben een geweldige race in Austin en kijken ernaar uit om de komende jaren met onze promoter daar te werken. We kijken naar mogelijkheden voor een tweede race, een plaats en hopen dat we de racepropositie voor de VS kunnen versterken.”

Een duidelijke plek heeft Adams dus nog niet op het oog, maar het doel is er wel. Als de Formule 1 daadwerkelijk een race naast de bestaande GP van de Verenigde Staten erbij krijgt én een race in Arika, is bijna elk werelddeel voorzien van circuits waar geracet kan worden. Of dit ook gevolgen heeft voor de racekalender, is nog niet bekend, maar het is in te denken dat er dan van seizoen tot seizoen gewisseld zou kunnen worden tussen locaties. De GP van Portugal is immers ook al terug en er komt een nieuwe locatie voor een GP […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Targett-Adams: ‘Formule 1 is niet in Afrika en dat is gewoon fout’