Het laatste formule 1 nieuws

Team van Max Verstappen wil eigen motor gaan ontwikkelen

Team van Max Verstappen wil eigen motor gaan ontwikkelen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen in actie in zijn bolide tijdens de GP van Italië. Red Bull Racing is voornemens om vanaf het seizoen 2022 met een eigen doorontwikkelde motor te gaan rijden. De huidige motorleverancier Honda heeft aangegeven na 2021 geen krachtbron meer te leveren.

Daarmee begint duidelijk te worden dat het team van Max Verstappen niet in gesprek wil gaan met de andere leveranciers van formule 1-motoren. Mercedes heeft al vrij snel aangegeven dat ze niet staan te springen om een motor aan hun directe concurrent te leveren.

Niet terug naar Renault
Terugkeren naar Renault als motorleverancier ligt moeilijk, aangezien beide partijen nog niet zo lang geleden onprettig afscheid van elkaar hebben genomen. De Ferrarimotor is op dit moment niet competitief genoeg voor de renstal van teambaas Christian Horner.

Honda-motor als basis
Red Bull Racing topman Helmut Marko heeft aan de website F1-Insider laten weten dat ze waarschijnlijk een eigen krachtbron voor de bolide gaan ontwikkelen. “Ervan uitgaande dat de gesprekken goed verlopen, hebben we liever dat we de basis van Honda overnemen en dan verder aan de motoren bouwen in onze fabriek in Milton Keynes”, aldus Marko.

Reglementswijziging
Hemut Marko ziet wel graag een reglementswijziging voor het motorreglement voor 2022. De autosportbond FIA moet de teams verbieden om tijdens het seizoen motoren door te ontwikkelen.

Motor en chassis
Het grote voordeel bij het samenstellen van de bolide voor 2022 kan zijn dat Red Bull Racing kan bouwen aan een totaalpakket van motor en chassis. Als ze een klantenmotor krijgen van een andere fabrikant moeten ze om de geleverde motor heen een chassis gaan bouwen. Dat kost extra inspanning en veel aanpassingen op technisch gebied om dit tot een succesvolle combinatie te maken.

Niet afhankelijk Daarnaast geeft Marko aan dat Red Bull niet afhankelijk wil zijn van een motorleverancier die een fabrieksteam heeft waar de meeste aandacht naar uit gaat. Max Verstappen Eerder dit jaar zette Max Verstappen zijn handtekening onder een nieuw en verbeterd Red Bull-contract. De aanwezigheid van de krachtbron van Honda in de bolide was toen voor de Limburgse coureur een extra […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Team van Max Verstappen wil eigen motor gaan ontwikkelen