Het laatste formule 1 nieuws

Teambaas Tsunoda spreekt verwachting uit: 'Yuki en Schumacher in F1 volgend jaar'

Teambaas Tsunoda spreekt verwachting uit: ‘Yuki en Schumacher in F1 volgend jaar’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2021 zullen er een aantal F2-coureurs de overstap maken naar de Formule 1 . De laatste keer dat meerdere coureurs van F2 promoveerde richting de topklasse, was in 2019 met Alexander Albon , George Russell en Lando Norris . De lichting die nu in de F2 rijdt, lijkt sterk genoeg te zijn voor F1 en de teambaas van Yuki Tsunoda verwacht dan ook dat een aantal de overstap zullen maken.

“ Ik verwacht dat Mick Schumacher wel naar Alfa Romeo gaat en als het aan mij ligt, gaat Yuki naar AlphaTauri ”, legt Trevor Carlin uit, teambaas van Carlin in de F2, aan Autosportweb . “ Momenteel is Yuki de snelste coureur in de F2, maar hij staat niet bovenaan vanwege de vele uitvalbeurten en incidenten die hij kreeg gedurende het seizoen .” Red Bull blijft bij Honda -motor

“ Hij leert enorm snel. Hij is nog een rookie maar vecht nu al mee voor het kampioenschap. Het is lang geleden sinds een Japanse coureur zoiets deed ”, legt Carlin uit, die de ontwikkelingen van zijn junior van dichtbij mee kon maken. De vraag is of de positie van Tsunoda bij AlphaTauri wel zo stevig is, nu Honda de sport verlaat na 2021. Tsunoda zit bij Red Bull Racing vanwege de samenwerking met Honda.

Carlin verwacht echter dat de samenwerking tussen Red Bull en Honda nog lang nauw gaat blijven. “Ik verwacht dat Red Bull zal nog steeds gebruik maken van de Honda-motor, die waarschijnlijk onder een andere naam verder gaat ”, aldus de teambaas van Tsunoda.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teambaas Tsunoda spreekt verwachting uit: ‘Yuki en Schumacher in F1 volgend jaar’