Het laatste formule 1 nieuws

Teambazen geven hun mening over titelstrijd: Hamilton of Verstappen?

Teambazen geven hun mening over titelstrijd: Hamilton of Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het einde van het Formule 1-seizoen van 2021 nadert en het is nog steeds ontzettend spannend in de strijd om het wereldkampioenschap. Max Verstappen staat bovenaan met 262,5 punten. Op de voet gevolgd door Lewis Hamilton met 256,5 punten. Reden genoeg voor RacingNews365 om een aantal teambazen aan hun jas te trekken en om hun mening te vragen. Op wie zetten zij hun geld voor het kampioenschap?

Guenther Steiner van Haas was de eerste die een naam wilde noemen en hij deed dat zonder twijfel. “Max. Ik zal het kort houden.” Als wordt gevraagd waarom hij voor de Nederlander kiest moet Steiner lachen. “Omdat hij meer punten heeft aan het einde van het seizoen. Ik weet het niet, maar dat is mijn antwoord”, aldus de teambaas van Haas. Als wordt doorgevraagd waarom hij denkt dat Red Bull de te kloppen auto heeft, zegt hij: “Ik denk dat Max de te kloppen coureur is.”

Frederic Vasseur van Alfa Romeo is het oneens met Steiner. Hij gelooft dat Hamilton en Mercedes er met de titel vandoor gaan. “Het is moeilijk om te voorspellen. Het zit heel dicht bij elkaar. Ik denk dat betrouwbaarheid ook een rol speelt. Dat zou alles kunnen veranderen omdat het zo dicht bij elkaar zit. Elk klein detail kan het kampioenschap beslissen, maar ik zeg dat Lewis gaat winnen. Om het 1-1 te maken met Guenther”, aldus Vasseur.

Jost Capito van Williams geeft toe dat hij geen voorkeur heeft. Hij focust zich meer op de gevechten achteraan het veld. “Ik denk dat het bijna niet te voorspellen is. Ik denk er niet veel over na omdat wij andere problemen hebben. Dus het maakt mij niet uit. Natuurlijk geniet ik er wel van. Maar als je aan de pitmuur zit, verdiep je je zo in je eigen auto’s dat ik op het einde soms moet vragen wie er gewonnen heeft”, legt Capito uit.

Laurent Mekies van Ferrari twijfelt ook, maar denkt dat Verstappen aan het einde van het seizoen misschien een voordeel kan hebben. “Het is moeilijk om te zeggen, want het is een spannende strijd. Dat is mooi om te zien. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teambazen geven hun mening over titelstrijd: Hamilton of Verstappen?