Het laatste formule 1 nieuws

Teameigenaar bevestigt: Formule 1-seizoen start niet in Australië

Teameigenaar bevestigt: Formule 1-seizoen start niet in Australië

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van oudsher is de Grand Prix van Australië de openingsrace van het seizoen, maar net als vorig jaar lijkt de race in maart geen doorgang te zullen gaan vinden. In 2020 werd de race last minute afgelast vanwege enkele coronabesmettingen en uiteindelijk werd de race niet meer ingehaald.

In 2021 moet de race weer de seizoensopener worden, maar ook daar kan een streep doorheen. Nog geen definitieve streep, want de race zal hoogstwaarschijnlijk naar achteren worden verplaatst op de racekalender. Dat wist RacingNews365 op woensdag al via bronnen te melden , maar ook Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft dat nu verklapt.

“De race in Melbourne is al verplaatst. Nog niet officieel, maar dat gaat wel gebeuren”, liet hij weten bij de presentatie van de nieuwe Aston Martin-hoofdsponsor. We gaan pas in het najaar daar naartoe. De eerste race van het huidige kalenderjaar zal in Bahrein worden georganiseerd.”

Stroll senior verwacht dat het nog even spannend wordt aan het begin van het jaar, maar hoe verder het seizoen vordert, hoe minder problemen de Formule 1 -karavaan op haar weg zal vinden. “De eerste maanden worden lastig, maar door het vaccin zal er daarna licht aan het einde van de tunnel te zien zijn. Ik neem mijn pet af voor de Formule 1-organisatie, die vorig jaar zonder grote problemen 17 races in 23 weken hebben neergezet!”

Check hieronder hoe de nieuwe F1-kalender er hoogstwaarschijnlijk uit zal gaan zien.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teameigenaar bevestigt: Formule 1-seizoen start niet in Australië