Het laatste formule 1 nieuws

Teampreview F1 2021 Alfa Romeo: Gevecht met Williams dreigt

Teampreview F1 2021 Alfa Romeo: Gevecht met Williams dreigt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-teams zijn druk met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Motorsport.com blikt per deelnemende renstal vooruit op het naderende kampioenschap. Vandaag nemen we Alfa Romeo de loep, dat in 2020 weinig indruk wist te maken.

Net als Ferrari zag ook Alfa Romeo in 2020 een feestje in het water vallen. Waar de Scuderia op Mugello met het schaamrood op de kaken vierde dat het voor de duizendste keer aan de start van een Formule 1-race verscheen, daar was het enkele weken later in Istanbul aan Alfa Romeo de beurt om een jubileum te vieren. Dit keer ging het om de vijfhonderdste deelname aan een Grand Prix voor Sauber, het team dat sinds 2019 de naam Alfa Romeo draagt. Bekijk ook:

Alfa Romeo zet ontwikkeling van C41 begin dit jaar door Tech analyse: Hoe Alfa Romeo een stap wil zetten met de C41 Foto’s: De nieuwe Alfa Romeo C41 uit alle hoeken bezien

Ook dat feestje werd ruw verstoord door de algehele malaise waarmee Ferrari en de klantenteams Haas en Alfa Romeo afgelopen seizoen dankzij de ondermaatse krachtbron kampten. Maar die motor vormde niet het enige probleem van Alfa Romeo in een seizoen waarin het slechts acht punten bijeen wist te sprokkelen. Van een team dat vijfhonderd Formule 1-races achter z’n naam heeft staan, mag meer verwacht worden dan dienst te doen als eindstation voor coureurs die graag hun hobby willen blijven uitoefenen ( Kimi Raikkonen ) of het als junior niet redden bij hun eigen werkgever ( Antonio Giovinazzi ), hoe comfortabel het ook is dat de bonnetjes voor de krachtbronnen en een groot deel van de salarissen door Maranello worden betaald.

Het zou een merk als Alfa Romeo sieren als het de rug recht en wat meer dan de achtste plaats van zichzelf eist. De roemruchte Italiaanse autoproducent leverde in de jaren vijftig met Giuseppe ‘Nino’ Farina en Juan Manuel Fangio de eerste wereldkampioenen Formule 1. De huidige stal heeft natuurlijk niets meer met dat team te maken. De samenwerking met Sauber kwam er vooral omdat men bij Fiat Chrysler (en dus Ferrari) graag een tweede Formule 1-team […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teampreview F1 2021 Alfa Romeo: Gevecht met Williams dreigt