Het laatste formule 1 nieuws

Teampreview F1 2021 Haas: Het doel heiligt de middelen

Teampreview F1 2021 Haas: Het doel heiligt de middelen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf jaar Formule 1 met zijn startup-team moest de Amerikaanse industrieel Gene Haas een knoop doorhakken. De stekker uit het project trekken dat in tegenstelling tot zijn NASCAR-team nog geen succes wist te behalen, of het nieuwe Concorde Verdrag ondertekenen en vijf jaar verder ploegen in de hoop dat het langverwachte budgetplafond het Haas F1 Team eindelijk meer kansen zal bieden.

Het vooruitzicht van het budgetplafond was uiteindelijk een van de redenen waarom Haas überhaupt in de Formule 1 was gestapt en dus besliste hij om door te zetten. Maar dan moest er wel schoon schip gemaakt worden, want na een verrassend sterke start gleed het team de voorbije twee seizoenen af naar de achterkant van de grid. Zowel Kevin Magnussen als Romain Grosjean wist met Haas hier en daar knappe resultaten te boeken, maar de teamleiding besloot toch om beide coureurs na 2020 te bedanken voor bewezen diensten en het over een andere boeg te gooien.

Haas besloot om in navolging van Alfa Romeo ook dichter tegen Ferrari aan te schurken. Het team krijgt in Maranello een eigen pand met engineers van de Scuderia, dat door het budgetplafond sowieso haar team moet afslanken. Mick Schumacher , een van de nieuwe aanwinsten, komt er ook op voorspraak van de Italianen als Ferrari-beschermeling. Net zoals zijn vader Michael krijgt Schumacher de kans om bij een kleiner team het vak te leren in de hoop op termijn een zitje bij Ferrari af te kunnen dwingen, zoals dat eerder Charles Leclerc met verve is gelukt. Schumacher bewees als kampioen in de Formule 2 alvast dat de appel niet ver van de boom valt, al lijkt het verstandig om niet meteen de wereld van de 21-jarige Duitser te verwachten. Schumacher kwam in de opstapklassen telkens wat trager op gang en in de Formule 1 is leergeld een hoogst zeldzaam goed.

De beslissing om Schumacher junior een kans te geven in de koningsklasse kon op veel enthousiaste reacties rekenen onder de Formule 1-fans, iets wat niet kan worden gezegd van de keuze voor Nikita Mazepin , die het tweede zitje bij Haas zal betrekken. De Mazepins […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teampreview F1 2021 Haas: Het doel heiligt de middelen