Het laatste formule 1 nieuws

Teams bereiken principe-akkoord over sprintkwalificaties in Formule 1

Teams bereiken principe-akkoord over sprintkwalificaties in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de Grands Prix van Groot-Brittannië , Italië en Brazilië zullen we dit jaar sprintkwalificaties mogen bewonderen in de Formule 1 . Tenminste, daar heeft het alle schijn van. Er was vorige week nog veel te doen over het financiële plaatje, omdat sommige teams graag extra geld wilden zien voor de extra races en graag wilden zien dat eventuele crashschade gedekt zou worden. Op financieel en algemeen gebied zijn alle betrokken partijen nu in ieder geval akkoord, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Deze website heeft begrepen dat de top drie aan het einde van de sprintrace aflopend 3, 2 en 1 WK-punt(en) krijgt bijgeschreven. Er wordt momenteel nog gekeken naar de precieze invulling van de sportieve details, zoals het weekend format en de toewijzing van banden. Momenteel is de sportieve adviescommissie van de Formule 1 daar druk mee bezig, maar naar verwachting is dat niet meer dan een formaliteit. Kort voor of tijdens het Grand Prix-weekend op Imola, over ruim een week, wil de Formule 1 de definitieve plannen bekendmaken.

De grid tijdens een sprintkwalificatie zal worden bepaald aan de hand van de uitslag van de normale kwalificatie. De uitslag van de sprintkwalificatie zal de grid vormen voor de echte Grand Prix op zondag. De drie sprintkwalificaties zullen dit jaar als proef fungeren, voordat deze volgend jaar – als alles bevalt – vaker terug zullen keren tijdens het seizoen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teams bereiken principe-akkoord over sprintkwalificaties in Formule 1