Het laatste formule 1 nieuws

Teams krijgen idee van 2021 met voorlopige F1-kalender

Teams krijgen idee van 2021 met voorlopige F1-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

15:49 – De voorlopige kalender voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2021 wordt vandaag formeel gepresenteerd aan de teams tijdens een virtuele vergadering van de Formula 1 Commission.

Formule 1-CEO Chase Carey gaf in een eerder stadium al aan dat hij hoopt dat de kalender voor 2021 in grote lijnen gaat lijken op de oorspronkelijke kalender voor 2020, voordat er races geschrapt werden vanwege het coronavirus. Het valt echter niet uit te sluiten dat dit ook in 2021 weer gebeurt, want er is vooralsnog geen vaccin beschikbaar. In dat geval lijken stratencircuits en circuits buiten Europa weer het kind van de rekening te worden. Wel heeft de F1 de contractuele en politieke verplichting om de races met een contract op te nemen op de voorlopige kalender, ondanks dat het logica zegt dat een bepaalde race niet haalbaar is.

Rond de afgelastingen van dit seizoen werden moeilijke onderhandelingen gedaan over wie de knoop doorhakte en bij wie de verantwoordelijkheid lag voor de besluiten. Een extreem voorbeeld was recent zichtbaar toen de organisatie van de Vietnamese GP de afgelasting van de race van 2020 pas enkele weken na de bekendmaking van de uiteindelijke kalender van de F1 formeel bevestigde.

Het blijft nog even gissen hoe de voorlopige kalender voor 2021 er precies uit gaat zien, hoewel het dus voor de hand ligt dat het schema in grote lijnen lijkt op de oorspronkelijke kalender van 2020. Toch hoopt Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer een plan onder ogen te krijgen dat redelijk dicht in de buurt komt bij wat waarschijnlijk gaat gebeuren. “Mijn voorkeur gaat naar een realistische kalender”, antwoordde Szafnauer op een vraag van Motorsport.com . “Ik weet dat het lastig is om de toekomst te voorspellen met wat er gaande is. Ik denk dat we niet weten hoe de wereld er eind november uitziet met hoe het virus zich nu verspreidt in Europa en andere plaatsen zoals Noord-Amerika.”

“En het andere punt wat ik niet weet: ik blijf lezen over een aantal vaccins die er veelbelovend uitzien en inmiddels bij fase drie van de proeven zijn aangekomen. Wanneer komen die vaccins beschikbaar?”, stelt Szafnauer een vraag […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teams krijgen idee van 2021 met voorlopige F1-kalender