Het laatste formule 1 nieuws

Teams kunnen F1 meer data leveren voor TV-graphics, stelt Mercedes-engineer

Teams kunnen F1 meer data leveren voor TV-graphics, stelt Mercedes-engineer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-uitzendingen worden sinds enkele jaren met steeds meer graphics opgeleukt. Sinds de F1 een samenwerking is aangegaan met Amazon Web Services krijgen de fans onder meer informatie over bandenslijtage, wagenontwikkeling en rijdersprestaties voorgeschoteld. De teams zitten er uiteraard niet op te wachten om veel data prijs te geven, uit angst de concurrentie wijzer te maken dan wenselijk is. Volgens Dom Riefstahl, race support team leader en test engineer bij Mercedes , kunnen de teams veel meer informatie doorspelen zonder geheimen te onthullen.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Amerika kreeg Motorsport.com een uniek kijkje achter de schermen bij de Mercedes Race Support Room in Brackley, waar het onzichtbare deel van de strijd met Red Bull Racing plaatsvindt. Riefstahl stuurt het RSR aan en heeft zodoende toegang tot alle datakanalen van de formatie. Normaliter heeft hij tijdens de raceweekends geen tijd om de tv-uitzendingen van de Formule 1 te volgen, maar ouderschapsverlof bracht daar verandering in. Hij ziet veel kansen om de fan meer data voor te schotelen en een beter verhaal te vertellen. “Er is veel informatie die we de fans kunnen aanbieden, of enkel aan de mensen die het commentaar verzorgen en over de race praten”, zegt hij in gesprek met Motorsport.com . “Zo kunnen zij hun verhaal beter maken en de zaken die op de achtergrond spelen beter begrijpen. Als je meer data beschikbaar hebt, en je hebt iemand die weet hoe je die data moet lezen en moet uitleggen, dan kan je zoveel beter in beeld brengen wat er precies gaande is.”

Tekst gaat verder onder de foto

Gevraagd naar een concreet voorbeeld, zei hij: “In de tweede vrije training kan je de ronde van Lewis over die van Verstappen leggen en laten zien waar hij wint en waar hij verliest, of dat ze met een andere vleugel rijden, met een andere motorinstelling, of laten zien dat de motor opgeschroefd is. Al die dingen zijn heel simpel af te lezen. En je geeft dan echt niets weg. Iedereen weet de snelheid van de andere wagens. Je geeft geen geheimen prijs, en tegelijkertijd kan je veel beter […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teams kunnen F1 meer data leveren voor TV-graphics, stelt Mercedes-engineer