Het laatste formule 1 nieuws

Teams wachten op details van nieuwe project ‘superkwalificatie’

Teams wachten op details van nieuwe project ‘superkwalificatie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli Alweer een tijdje geleden waren alle teams het erover eens: sprint races op de zaterdag moeten er komen. Met deze race zou dan de startgrid voor de hoofdrace op zondag worden bepaald.

Ondanks dat de teams (voorlopig) goedkeuring hebben gegeven, heeft technisch directeur van Aston Martin Andy Green laten weten dat het idee van de sprint races nog steeds niet helemaal helder is. “We hebben regels nodig en die hebben we nog steeds niet”, aldus Green. “We hebben het voorstel van de Formule 1 teams gezien en de meeste teams hebben er een positieve mening over, maar de duivel zit altijd in de details en die hebben we nog niet.”

Green gaf later aan dat de huidige regels van de Formule 1 helemaal gebaseerd zijn op het feit dat de echte race op zondag is. “Wat mogen we dan allemaal veranderen tussen zaterdag en zondag? Wat gaat er gebeuren met [de extra slijtage van] power units?”

“Er is dus nog een hoop waar we het over moeten hebben, maar de teams zijn het er wel over eens dat we dit moeten proberen. Maar zoals ik dus al zei: de duivel zit hem in de details.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teams wachten op details van nieuwe project ‘superkwalificatie’