Het laatste formule 1 nieuws

Teams zijn het niet eens over de werking van de 2021-regels: 'Dat winnen we terug'

Teams zijn het niet eens over de werking van de 2021-regels: ‘Dat winnen we terug’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgend jaar zal er niet veel veranderen in de Formule 1 . Oorspronkelijk zou 2021 het jaar zijn dat de regels enorm zouden veranderen, maar door de pandemie zijn die veranderingen doorgevoerd naar 2022. Toch zullen er een aantal onderdelen vervangen worden, zoals het verminderen van de downforce. De banden moeten hierdoor beter kunnen werken.

In Silverstone heeft iedereen gezien hoe de twee coureurs van Mercedes beide te maken kregen met een lekke band. Volgens Pirelli kwam dit door de hoge druk die er op de band stond. Daarom heeft de FIA besloten om tien procent van de downforce te verminderen. Teams verschillen enorm in mening over de invloed die de wijzigingen gaan hebben voor 2021. Teams verschillen van mening

“ Het is zeker een grote stap, al helemaal voor ons ”, legt Andrew Green van Racing Point uit aan Racefans.Net . “ De intentie van de regels is om te zorgen dat we niet meer downforce hebben dan dit jaar. Ik denk dat de regels daar zeker zullen bij gaan helpen ”. Christian Horner ziet de regels echter niet veel invloed hebben.

“ Ik denk dat de teams uiteindelijk wel alle downforce terug kunnen winnen, die ze verliezen door de wijziging. Ik denk dat ze meer hadden moeten doen als ze het echt aan hadden willen pakken. Ze moeten natuurlijk wel rekening houden met de kosten die erbij komen kijken, dus het gaat vooral om de balans daartussen vinden ”, sluit de teambaas van Red Bull Racing af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teams zijn het niet eens over de werking van de 2021-regels: ‘Dat winnen we terug’