Het laatste formule 1 nieuws

Technisch directeur Alfa Romeo voorspelt ‘hectische’ wintertest in Bahrein

Technisch directeur Alfa Romeo voorspelt ‘hectische’ wintertest in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jan Monchaux, technisch directeur bij het Formule 1-team van Alfa Romeo, verwacht dat de wintertest in Bahrein bijzonder hectisch zal verlopen. De teams en coureurs krijgen over twee weken slechts drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Voorafgaand aan het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein zal er van 12 tot en met 14 maart op hetzelfde circuit een enkele driedaagse wintertest op de planning staan. Hoewel de nieuwe auto’s voor het grootste deel een doorontwikkeling zijn van hun voorgangers uit 2020, bieden de drie testdagen de teams maar erg weinig tijd om hun gebruikelijke programma’s af te werken voor de start van het nieuwe seizoen.

“Het gaat hectisch worden”, sprak Jan Monchaux, technisch directeur bij Alfa Romeo , eerder deze week tijdens de onthulling van de gloednieuwe C41 . “Drie dagen, dat is best weinig vergeleken met de voorgaande jaren. De auto neemt weliswaar een hoop onderdelen mee van vorig jaar dus in theorie is het risico op nare verrassingen daarmee beperkt, maar ik verwacht dat die drie dagen zeer hectisch zullen worden. Alle teams zullen zoveel mogelijk kilometers willen maken om te zorgen dat de betrouwbaarheid op orde is, maar ze zullen ook de lijstjes willen afvinken wat betreft de sportieve verwachtingen.” Lees ook:

Formule 1-wintertest Bahrein 2021: Waar, wanneer, regels en meer Tech analyse: Hoe Alfa Romeo een stap wil zetten met de C41 Giovinazzi droomt van podium met Alfa Romeo: “Team verdient het” Alfa Romeo in het voordeel

Met de nodige rijderswissels en debutanten op de grid wordt de wintertest voor een aantal teams nog een extra uitdaging, om ervoor te zorgen dat de nieuwe coureurs zich op hun gemak voelen in de auto en binnen het team en tevens de talloze systemen en werkprocessen onder de knie krijgen. Dergelijke zorgen hoeft Alfa Romeo zich niet te maken: de renstal houdt dit jaar met Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor het derde seizoen op rij vast aan dezelfde line-up, terwijl de ervaren Robert Kubica opnieuw de rol van test- en reserverijder op zich neemt.

“Toen bekend werd dat we steeds minder testdagen zouden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Technisch directeur Alfa Romeo voorspelt ‘hectische’ wintertest in Bahrein