Het laatste formule 1 nieuws

Technisch directeur van Mercedes: 'Wij zijn allen verantwoordelijk voor het knopje dat Lewis omschakelde'

Technisch directeur van Mercedes: ‘Wij zijn allen verantwoordelijk voor het knopje dat Lewis omschakelde’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton zette onbewust een schakelaartje om in zijn Mercedes , maar daarvoor is niet hij alléén, maar het team van Mercedes als geheel verantwoordelijk. Dat stelt technisch directeur van Mercedes Mike Elliot.

Elliot doet zijn uitspraak in een video die het automerk online zette na de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe.

Doordat Hamilton per ongeluk en onbewust die schakelaar had geraakt met een vinger, schoot hij rechtdoor in de eerste bocht tijdens de herstart van de race. Volgens teambaas Toto Wolff was dat het gevolg van een ongemakkelijk ‘vingerprobleem’ . ‘Brake magic’ is a setting on the steering wheel that heats up the brakes quicker by altering the hybrid regen and brake bias settings.
It appears LH left it on at the restart.
Old pic from NR’s car #BrakeMagic #F1 pic.twitter.com/ZCMyj9nzYH — Craig Scarborough (@ScarbsTech) June 6, 2021 Lewis Hamilton had flink kunnen toeslaan in de stand om het wereldkampioenschap Formule 1 maar hij was te gretig, wilde de leiding van Sergio Perez overnemen en zou per ongeluk de schakelaar die hierboven te zien is hebben omgezet waarna de rembalans werd aangepast. Verstappen was vier ronden voor het einde van de race uit leidende positie uitgevallen vanwege een klapband. Hamilton viel door zijn fout terug naar de laatste positie en scoorde eveneens nul punten, waardoor het gat tussen Verstappen en Hamilton vier punten verschil bleef in het voordeel van de Limburger.

Hamilton verontschuldigde zich bij zijn team en zei dat het een “vernederende” ervaring voor hem was, maar in een video op het youtube-kanaal van Mercedes zegt de technisch directeur nu dat Hamilton niet alleen de schuld kan dragen voor zijn fout.

“Lewis deed alles goed, hij bracht de auto naar de grid, schakelde allerlei knoppen en instellingen uit die hij uit moest zetten, en hij zette de knoppen aan die hij aan moest zetten, het was allemaal klaar om de race goed aan te vangen.” “Fantastische start”

Elliot vervolgt: “Hij maakte een fantastische start, wist zichzelf naast Perez te plaatsen en hij en Perez waren een soort van plaats aan het verwisselen. Lewis zwenkte uit en terwijl hij dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Technisch directeur van Mercedes: ‘Wij zijn allen verantwoordelijk voor het knopje dat Lewis omschakelde’