Het laatste formule 1 nieuws

Technische afdeling Ferrari op de schop na matige seizoenstart

Technische afdeling Ferrari op de schop na matige seizoenstart

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari heeft een herstructurering van de technische afdeling van haar Formule 1-team aangekondigd. Het Italiaanse merk grijpt in na de povere start van het Formule 1-seizoen.

Ferrari is dit seizoen gedegradeerd tot een middenmoter in de Formule 1. De SF1000 kwam in de eerste drie races veel snelheid tekort, en mist na ingrijpen van de FIA afgelopen winter vooral het nodige vermogen. Charles Leclerc hield aan de openingsrace in Oostenrijk nog een verrassende podiumfinish over, maar de vijfde plek in het constructeurskampioenschap biedt een realistischer beeld van waar Ferrari zich momenteel bevindt in de rangorde: tijdens de eerste twee raceweekenden wist maar één bolide door te stoten naar het kwalificatiedeel en in Hongarije kwamen Sebastian Vettel en Charles Leclerc respectievelijk slechts als zesde en als elfde aan de finish. Geen ontslagen, maar herstructurering

Door de tegenvallende resultaten kwam onder andere de positie van teambaas Mattia Binotto al onder druk te staan, maar de in Zwitserland geboren Italiaan liet maandag al weten dat ‘een auto niet sneller gaat rijden door mensen te ontslaan’. Ferrari kiest wel voor een herstructurering van haar technische afdeling, maar dat gaat niet gepaard met ontslagen.

“De nieuwe structuur moet leiden tot een efficiëntere en meer samenhangende aanpak”, licht Ferrari de wijzigingen toe. “De structuur van onze technische afdeling wordt vereenvoudigd en geeft het hoofd van iedere afdeling meer bevoegdheden om diens doelstellingen te halen.”

De nieuwe structuur moet leiden tot een Perfomance Development-afdeling die wordt overzien door Enrico Cardile, die eerder binnen Ferrari al de scepter zwaaide over de aerodynamica-afdeling. Zijn nieuwe rol doet vooral denken aan die van een technisch directeur, al neemt Ferrari die titel niet in de mond. De overige afdelingen blijven ongewijzigd: Enrico Gualtieri blijft aan het roer van de motorafdeling, Laurent Mekies blijft als Sportief Directeur verantwoordelijk voor alle activiteiten op het circuit, terwijl de van Alfa Romeo teruggehaalde Simone Resta de Chassis Engineering-afdeling blijft overzien.

Met de ingreep wil Ferrari het ontwerpproces en de ontwikkeling van de auto versnellen en verbeteren, wat er uiteindelijk voor moet zorgen dat de wereldtitel eindelijk weer eens naar Maranello gaat. In 2008 ging de constructeurstitel namelijk voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Technische afdeling Ferrari op de schop na matige seizoenstart