Het laatste formule 1 nieuws

Technische topman Mercedes verklapt: ‘Er komen toch nog wel wat updates aan…’

Technische topman Mercedes verklapt: ‘Er komen toch nog wel wat updates aan…’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nee, zei teambaas Toto Wolff: Mercedes komt dit jaar niet meer met updates voor haar W12-bolide. Nou, zegt Mercedes’ technische topman James Allison nu, dat is nou ook weer niet helemaal zo. ‘Er komt nog wel wat aan. Zowel qua chassis als qua motor’.

De opmerking van Wolff werd vast met gejuich ontvangen door mening Red Bull- en Max Verstappen-fan. Mercedes, net op snelheid in een rechtstreeks duel verslagen op de Red Bull Ring, dat haar auto ook niet meer verbetert met updates? Zet de champagne – of het sixpack blikjes Red Bull – maar vast koud!

In de F1 Nation-podcast legt Allison, Chief Technical Officer bij Mercedes, echter uit dat het toch wat anders ligt. “We hebben redelijk wat dingen die onze auto de komende races sneller zullen maken”, vertelt hij zelfs. Zo komt er dus toch nog wat aan bij Mercedes.

Lees ook: Horner twijfelt aan woorden Wolff: ‘Geloof niet dat ze geen updates meer brengen’

Volgens Allison is het overigens niet zo dat Wolff de buitenwereld – waaronder een sceptische Red Bull-teambaas Christian Horner – op het verkeerde been wilde zetten. “Wat Toto bedoelde, is dat er een grote en complexe regelwijziging aankomt voor 2022 die veel van onze aandacht vergt. Dus de focus op de fabriek ligt al vooral op 2022.”

“Tegelijkertijd betekent dat niet dat er niet nog dingen in de pijplijn zitten, van voor we onze focus hebben verlegd.” Bovendien, vervolgt Allison, heeft Mercedes los van de Formule 1-fabriek in Brackley natuurlijk ook de motorafdeling in Brixworth nog. “En er komt ook wat aan qua motor.” Mercedes houdt vertrouwen in W12

Volgens Allison zullen we dus nog wel ‘wat aerodynamische veranderingen’ zien aan de Mercedes van dit jaar, terwijl hij hoopt dat de motor ook nog wordt verbeterd. “Daarnaast zijn er nog wat dingen die nog niet helemaal goed werken. Die willen we nog verbeteren nu het seizoen nog zo spannend is.”

Lees ook: Ross Brawn ziet een struikelend Mercedes: ‘Ze forceren’

Zoals Wolff al verklaarde, valt er door het verder finetunen van de setup en het steeds beter begrijpen van de W12 sowieso ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Technische topman Mercedes verklapt: ‘Er komen toch nog wel wat updates aan…’