Het laatste formule 1 nieuws

Tegenslag voor Kas Haverkort bij debuut in Formula Regional by Alpine: "Van achteren geraakt"

Tegenslag voor Kas Haverkort bij debuut in Formula Regional by Alpine: “Van achteren geraakt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het debuut van Kas Haverkort in het Formula Regional European Championship by Alpine is bepaald niet verlopen zoals het 17-jarige TeamNL-talent zich dat had voorgesteld. Op het circuit van Imola werd de MP Motorsport-piloot in de eerste race van de baan gereden en belandde in de bandenstapels. In race twee leek Haverkort op weg naar zijn eerste punten voor het kampioenschap, toen de voorvleugel van zijn auto losraakte waardoor hij een top tien finish in rook zag opgaan. “Een weekend om snel te vergeten. Het had veel beter gekund, maar alles zat tegen”, blikte een teleurgestelde Haverkort terug. In het omlijstende programma van de Formule 1 Grand Prix werd op Autodromo Enzo e Dino Ferrari ‘d Imola de openingsronde verreden van het Formula Regional European Championship by Alpine. Dit kampioenschap is een samenvoeging van de Formule Regional en de Formule Renault Eurocup en moet voor aanstormend formulewagentalent de kloof overbruggen tussen de Formule 4 en de FIA Formule 3. De titelstrijd telt 20 races verdeeld over tien ronden en is met 33 inschrijvingen extreem sterk bezet.

TeamNL-talent Kas Haverkort veroverde vorig jaar met groot vertoon van macht de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Met de promotie naar het Formula Regional European Championship by Alpine zet de nu 17-jarige inwoner van het Overijsselse Heemserveen de volgende stap in zijn carrière. De voor MP Motorsport uitkomende Haverkort legde in de eerste, uiterst spannende kwalificatie, waarin de posities voortdurende wisselden, beslag op de twaalfde plaats. Daarmee was de debuterende Nederlander de vijfde rookie in het veld. De tweede kwalificatie, die de startvolgorde voor de eerste race moest bepalen, leverde voor Haverkort een vijftiende tijd op. Hoe competitief het veld is, blijkt wel uit het feit dat het verschil met de poleposition slechts 0,8 seconden bedroeg en een 0,4 seconden snellere tijd de MP Motorsport-piloot al een zesde kwalificatiepositie zou hebben opgeleverd.

Vanaf plek vijftien had Haverkort een goede start en lag bij de eerste doorkomst op plek dertien. Inhalen is echter erg lastig op Imola en dat bleek ook nu weer in de al snel door twee safetycar-situaties onderbroken wedstrijd. Haverkort had […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tegenslag voor Kas Haverkort bij debuut in Formula Regional by Alpine: “Van achteren geraakt”