Het laatste formule 1 nieuws

Tekort aan politie zorgt niet voor afgelasting Grand Prix van Nederland

Tekort aan politie zorgt niet voor afgelasting Grand Prix van Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Begin deze week werd bekendgemaakt dat mogelijk niet alle grote evenementen doorgang kunnen vinden omdat er een personeelstekort is bij de politie. De Grand Prix van Nederland ontvangt drie dagen lang meer dan 100.000 toeschouwers en kan dus met recht een ‘groot evenement’ genoemd worden. Het Formule 1 -weekend gaat echter sowieso door, zo meldt de politie.

De druk op de politie is erg hoog en dus kunnen ze niet bij elk evenement zijn, zeker niet omdat veel festiviteiten van de zomermaanden verplaatst worden naar het einde van het jaar. Tegen NH Nieuws zegt een politiewoordvoerder ‘dat er geen politie meer kan worden ingezet bij grote evenementen die nu nog aangemeld moeten worden’. Nog geen evenementenvergunning

Het probleem van de Dutch Grand Prix is echter dat de evenementenvergunning nog ontbreekt. De gemeente Zandvoort heeft deze nog niet verstrekt. Puur op basis van bovenstaande zou de Nederlandse GP niet plaats kunnen vinden, maar voor Circuit Zandvoort wordt een uitzondering gemaakt.

En laat de organisatie van het racefestival in het eerste weekend van september nou nog geen evenementenvergunning in bezit hebben. Die wordt de komende tijd aangevraagd en moet dus nog goedgekeurd worden door de gemeente Zandvoort. Politie heeft goed nieuws voor Zandvoort

“Die stond vorig jaar oktober al op de rol. Dat er nog geen evenementenvergunning is, speelt niet mee. Dan kan ik nog wel zestig evenementen noemen waarbij dat het geval is” , weet de politie te melden. Ook de gemeente Zandvoort laat weten er veel vertrouwen in te hebben dat alles rondkomt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tekort aan politie zorgt niet voor afgelasting Grand Prix van Nederland