Het laatste formule 1 nieuws

Teleurstelling in de Formule 1: "Het spijt me voor de fans, maar veiligheid staat voorop"

Teleurstelling in de Formule 1: “Het spijt me voor de fans, maar veiligheid staat voorop”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aston Martin teambaas Otmar Szafnauer is teleurgesteld uit Spa-Francorchamps richting Zandvoort , maar vindt – net als iedereen – dat veiligheid voorop staat en begrijpt de keuzes van de FIA daarom. “Allereerst wil ik namens iedereen bij het Aston Martin Cognizant Formula One Team zeggen, hoezeer het me spijt voor de fans, die het weer trotseerden in de hoop een spannende race van 44 ronden te zien op het prachtige Spa-Francorchamps circuit. Ze kregen uiteindelijk een erg natte dag te verduren. Letterlijk. De veiligheid van de coureurs, marshals, fotografen en cameramensen staat natuurlijk voorop en de FIA had geen andere keuze dan deze moeilijke beslissing te nemen. We hebben vijf WK-punten gescoord als gevolg van Sebastian’s vijfde plaats, wat ons normaal gesproken tien WK-punten zou hebben opgeleverd als de race niet was ingekort en daarom de regel van de halve punten was toegepast.

Lance had geen kans om zich een weg door het veld te vechten, wat – als de race normaal was verlopen – hij zeker had gedaan met zijn gebruikelijke snelheid tijdens een natte race. Al met al zal de Belgische Grand Prix 2021 herinnerd worden als een zeer teleurstellend evenement – of een ‘non-evenement’ – maar we kijken nu uit naar de Nederlandse Grand Prix van volgend weekend . Laat maar komen”, liet Otmar Szafnauer na afloop weten in een verklaring van het team.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teleurstelling in de Formule 1: “Het spijt me voor de fans, maar veiligheid staat voorop”