Het laatste formule 1 nieuws

Terugblik: zó lang duurde de kortste Formule 1-GP ooit

Terugblik: zó lang duurde de kortste Formule 1-GP ooit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool De GP van België, die Max Verstappen zondag won zonder een ronde écht te racen op Spa-Francorchamps, mag gerust bijzonder genoemd worden.

Uw verslaggever mocht op uitnodiging de grand prix bijwonen, maar kon op voorhand niet bevroeden dat de allerkortste GP ooit zó lang zou duren.

08:57 uur: Doordat dit jaar, vanwege de coronamaatregelen, twee derde van de maximale capaciteit aan tickets verkocht mag worden, is het iets rustiger op de aanrijroutes die veel weg hebben van de infrastructuur tussen Ingber en Scheulder. En dus wandelen we, na een QR-scan en temperatuurcheck, tegen negenen het circuitterrein op. Het iconisch circuit viert haar honderdjarig jubileum en dat is links en rechts aan fraaie memorabilia te zien. Detail: het regent lichtjes.

10:14 uur: Een rondje door de fanzone : naast pitstop-clinics, een pop-up-F1-museumpje en fotogenieke mascottes zien we vooral fans in Red Bull-uitdossingen. En voor zij die nog geen merchandise hebben, bieden de kraampjes van de topteams soelaas. Het best verkochte artikel? De paraplu, want het wolkendek verraadt dat de laatste regen nog niet gevallen is. Foto: L1 (Sem Caelen) 11:17 uur: In het voorprogramma scheuren de Formule 3 -coureurs over het circuit. Op de natte baan is het zicht voor de rijders beperkt, maar wonderwel blijven serieuze crashes uit. Die coureurs zien dan ook niet dat de tribunes slechts beperkt gevuld zijn, enerzijds omdat nog niet iedereen naar het circuitterrein is weten te glibberen en anderzijds omdat het echte werk nog moet beginnen.

12:35 uur: In de Porsche Supercup -race mag de safety car al vaker aan de bak, onder meer nadat de Nederlandse koploper Larry ten Voorde de dupe wordt van een tik van een concurrent. Met Max Verstappen als pole-sitter in de F1 hoopt de alsmaar groter worden Nederlandse fanschare dat dat geen voorteken is voor de Limburgse Red Bull-coureur.

13:27 uur: De F1-coureurs maken, gehuld in regenjas en gewapend met paraplu, op twee open vrachtwagens een paraderonde over het circuit. Één coureur zwaait het fanatiekst naar de tribunes, terrassen én bossen waar de fans zich verzameld hebben: Max Verstappen straalt uit er zin […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Terugblik: zó lang duurde de kortste Formule 1-GP ooit