Het laatste formule 1 nieuws

Terugkijken: persconferentie over versoepelen coronamaatregelen

Terugkijken: persconferentie over versoepelen coronamaatregelen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Demissionair premier Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hielden vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Clubs zullen nog maandenlang dichtblijven, maar de anderhalve meter op andere plekken zal op 20 september geschrapt worden.

De versoepelingen zijn vanochtend eerst besproken in de ministerraad. Het kabinet heeft zich, zoals gebruikelijk in deze crisis, deze week laten informeren door het Outbreak Management Team (OMT). Tijdens de wekelijkse update werden afgelopen maandag nog geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Donderdag meldde de NOS al wat waarschijnlijk de grootste wijziging is: het volledig openen van het mbo en het hoger onderwijs, zonder anderhalvemetermaatregel. Waarschijnlijk geldt er wel een maximumaantal van 75 studenten per collegezaal. Tijdens de persconferentie bleek dat er wel mondkapjes op de gangen gedragen moeten worden. Dutch Grand Prix

Ook kwam er meer duidelijkheid over de Formule 1 in Zandvoort op 3, 4 en 5 september. Het evenement kan doorgaan omdat iedereen vaste zitplaatsen heeft. Daarnaast vinden er – in tegenstelling tot festivals – geen overnachtingen op het terrein plaats. Wel mag maar tweederde van de tribunes worden gevuld.

De huidige maatregelen voor festivals – met onder andere een maximum van 750 bezoekers – zijn verlengd tot half september. Dat geldt ook voor de sluitingstijd van de horeca om middernacht.
Zijn de coronamaatregelen definitief verleden tijd nu zeventig procent van de volwassen Nederlanders volledig is gevaccineerd of moeten we met langdurige beperkingen rekening houden? Deze week schuift viroloog van het Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Management Team (OMT) Menno de Jong opnieuw bij ons in de studio aan om tijdens een Q&A al jouw vragen over het coronavirus te beantwoorden.

Altijd al dingen willen weten over het coronavirus, maar het antwoord nog niet kunnen vinden? Dan heb je nu de mogelijkheid om professor Menno de Jong van het Amsterdam UMC jouw vraag voor te leggen.

Stuur jouw vraag naar corona@at5.nl . Het wordt enorm gewaardeerd als je van jezelf een filmpje wil maken die wij in de uitzending kunnen laten zien. De vragen mogen over praktische zaken rondom het coronavirus gaan, maar ook medische en/of virologische vragen zijn welkom.

Zet in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Terugkijken: persconferentie over versoepelen coronamaatregelen