Het laatste formule 1 nieuws

Teruglezen: 100 nieuwe testraten om naar evenement te gaan

Teruglezen: 100 nieuwe testraten om naar evenement te gaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: iStock In dit liveblog lees je het belangrijkste nieuws over het coronavirus, lockdown en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit is het belangrijkste coronanieuws van donderdag, 11 maart:

20:44 uur – Geen coronabesmettingen bij tweede Fieldlab-voetbalwedstrijd
Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen Almere City FC en Cambuur Leeuwarden op zondag 28 februari, hebben geen coronabesmettingen plaatsgevonden. Het was het tweede duel dit jaar waarbij publiek werd toegelaten. Dat gebeurde in het kader van de zogenoemde Fieldlab-experimenten, waarbij wordt onderzocht hoe dit in tijden van corona zo veilig mogelijk kan.

Alle deelnemers moesten zich vooraf laten testen op het coronavirus. Bij de tweede coronatest, vijf dagen na de wedstrijd, kwam 82 procent van de bezoekers opdagen. Daaruit kwam één positief testresultaat, maar uit bron- en contactonderzoek is gebleken dat deze besmetting niet tijdens de wedstrijd maar in de privé-omgeving na de wedstrijd heeft plaatsgevonden, aldus Fieldlab.

20:30 uur – 100 nieuwe testraten om naar evenement te gaan
Het ministerie van Volksgezondheid werkt aan honderd nieuwe testlocaties, laat een woordvoerder weten aan de NOS. Mensen kunnen zich bij deze teststraten laten testen voor een bezoek aan bijvoorbeeld bioscoop, concert en sportwedstrijd .Waar die locaties precies komen, is nog niet duidelijk.

De GGD is dat namelijk niet van plan, zei GGD-voorman André Rouvoet donderdag in Trouw. Hij benadrukte dat de GGD is bedoeld voor de bestrijding van het coronavirus, en niet om mensen zonder coronaklachten te gaan testen zodat ze weer kunnen deelnemen aan het sociale leven.

19:55 uur – Positief geteste teambaas Vasseur mist testdagen Alfa Romeo
Teambaas Frédéric Vasseur van renstal Alfa Romeo is positief getest op het coronavirus en is niet aanwezig in Bahrein, waar vrijdag de officiële testdagen van de Formule 1 beginnen. De 62-Fransman is thuis in isolatie gegaan. Hij vertoont geen ziekteverschijnselen.
De Fin Kimi Räikkönen en de Italiaan Antonio Giovinazzi zijn de twee coureurs die de komende drie dagen op het circuit van Sakhir de bolide voor het komende seizoen testen. De eerste race is op 28 maart de Grote Prijs van Bahrein. 19:07 uur – Pfizer kan dit jaar fors meer vaccins maken dan geraamd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teruglezen: 100 nieuwe testraten om naar evenement te gaan