Het laatste formule 1 nieuws

Teruglezen: 'Meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen'

Teruglezen: ‘Meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: iStock In dit liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit was het belangrijkste coronanieuws van zondag 30 mei:

19:04 uur – ‘Langdurige corona melkkoe voor klinieken?’
Tienduizenden ex-coronapatiënten zullen waarschijnlijk te maken krijgen met langdurige klachten. Grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ en Menzis zijn bang dat zelfstandige revalidatieklinieken hen onnodige, te dure behandelingen aan gaan bieden, meldt Nieuwsuur .

De eerste aanvragen van coronapatiënten voor een behandeling bij zelfstandige revalidatieklinieken komen al binnen bij verzekeraars. “Dit is een kans voor klinieken om weer een hele grote populatie aan te boren om te behandelen”, zegt Eline Tuijn, medisch adviseur bij zorgverzekeraar CZ. Zorgverzekeraars zijn bang dat revalidatieklinieken ex-coronapatiënten onnodige en te dure behandelingen aan gaan bieden om een graantje van deze nieuwe patiëntengroep mee te pikken. #Nieuwsuur https://t.co/6NC8mmaa0E — Nieuwsuur (@Nieuwsuur) May 30, 2021 18:00 uur – ‘Steeds meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen’
Steeds meer ziekenhuizen kunnen verpleegafdelingen voor coronapatiënten sluiten. Dat meldt de NOS na een rondgang langs 51 ziekenhuizen. In twintig ziekenhuizen zijn corona-afdelingen gesloten. Het gaat in alle gevallen om verpleegafdelingen waar zuurstof wordt toegediend. In totaal zijn 25 covidafdelingen dicht. Sommige ziekenhuizen hebben meerdere van die afdelingen terwijl er ook ziekenhuizen zijn zonder een speciaal cohort voor coronagevallen.

16:17 uur – Zandvoort rekent op 105.000 bezoekers bij Formule 1 in september
De organisatie van de Dutch GP krijgt steeds meer vertrouwen in een Formule 1-weekeinde voor volle tribunes op het circuit van Zandvoort. Demissionair minister Hugo de Jonge zei in WNL Op Zondag er van uit te gaan dat de meeste coronamaatregelen op 1 september kunnen vervallen, omdat alle volwassenen die dat willen dan gevaccineerd zijn. Dat zou betekenen dat Zandvoort op 3, 4 en 5 september dagelijks de gewenste 105.000 toeschouwers zou kunnen ontvangen.

“Het gaat om de cijfers en de feiten”, zegt Jan Lammers, sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland. “De overheid heeft die nodig om te kunnen versoepelen en dat is voor ons niet anders. Feit is dat Koningsdag de coronacijfers niet heeft verergerd. Dat is hoopvol. De ontwikkelingen gaan de goede […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Teruglezen: ‘Meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen’