Het laatste formule 1 nieuws

Thierry Claeys, bedenker van de formule-Claeys

Thierry Claeys, bedenker van de formule-Claeys

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Thierry Claeys, een bekende specialist arbeidsrecht die zijn naam leende aan een berekeningsmethode voor opzegvergoedingen, is overleden.

Thierry Claeys richtte in 2000 samen met zijn vennoot Chris Engels het bekende advocatenkantoor Claeys & Engels op. Dat meldde maandagmiddag het overlijden van hun founding father. Claeys was sinds 2010 met pensioen na een carrière van 41 jaar. Hij werd 74.

Claeys is vereeuwigd in de formule-Claeys, een rekenformule die alom gebruikt wordt voor de berekening van opzegvergoedingen van bedienden. Die zijn niet wettelijk vastgelegd, maar door het gebruik in sociaal overleg en de rechtspraak is de formule-Claeys de facto de standaardmanier van berekenen.

Claeys bedacht ze begin jaren 70. Ze houdt rekening met de anciënniteit, het loon, de leeftijd en de functie van de werknemer.

Claeys was in 1989 een van de stichters van het zakenadvocatenkantoor Loeff-Claeys-Verbeke, dat tal van Vlaamse bedrijven heeft geadviseerd.

De chatbot die het advocatenkantoor vorig jaar op zijn site lanceerde, werd naar de oprichter genoemd. ‘Thierry’ geeft antwoorden op vragen over het ontslagrecht.

Claeys was in 1989 een van de stichters van het zakenadvocatenkantoor Loeff-Claeys-Verbeke, dat tal van Vlaamse bedrijven heeft geadviseerd. Hij verliet het kantoor in 2000 uit onvrede met de geplande fusie met het Britse kantoor Allen & Overy. Claeys nam een dertigtal advocaten mee naar zijn nieuwe kantoor.

Elke dag (ma.-za.) via e-mail – Uitschrijven in één klik

De huidige gedelegeerd bestuurder van Claeys & Engels, Olivier Wouters, eert Claeys als ‘een groot jurist, een visionair advocaat maar bovenal een zeer genereus man die mensen kansen gaf en liet groeien’.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Thierry Claeys, bedenker van de formule-Claeys