Het laatste formule 1 nieuws

Tim Coronel dolenthousiast over Formule 1-weekend: ‘We hadden dit allemaal nodig’

Tim Coronel dolenthousiast over Formule 1-weekend: ‘We hadden dit allemaal nodig’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Autocoureur Tim Coronel pinkte net als zijn broer Tom zondagmiddag een traantje weg toen Max Verstappen zondag geschiedenis schreef met zijn zege op de Dutch Grand Prix. “Ik dacht vanochtend even dat het een droom was”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Al die mensen hebben er zo hard voor gevochten. Als je ziet wat er dan gebeurt, het hele oranjelegioen… Het is magie”, zegt hij. “Ik krijg nu weer kippenvel.”

De 49-jarige Coronel is zelf veertienvoudig deelnemer van de beroemde Dakar Rally, en kind aan huis op het circuit in Zandvoort. Zo ook dit weekend. “We hadden dit eigenlijk allemaal nodig. Heel Nederland die lekker chauvinistisch achter iemand staat”, zegt hij. “Misschien is dit wel het keerpunt na een tijd zoals nu, dat we in ieder geval weer vrolijk met zijn allen naar positiviteit kunnen kijken.” ‘Alleen maar plezier’

Volgens Coronel was er het hele weekend een “ongelofelijke vibe” op het circuit in de Nederlandse badplaats. “En als je dan kijkt naar alle hobbels die het circuit overwonnen heeft om tocht te zorgen dat deze race doorging: alles was gewoon in de puntjes geregeld”, zegt hij. “Er was nul ergernis, alleen maar plezier.”

Het ongelofelijke enthousiasme van het oranjeleger verbaast hem niet. “We waren in het Jos-tijdperk (de vader van Max Verstappen, red.) ook altijd al zo. Max is zo’n fantastische sportman die echt op het allerhoogste niveau laat zien dat hij op dit ogenblik heel sterk is, ik begrijp wel dat Nederland zo er zo lekker mee bezig is”, zegt hij.

LEES OOK: Zege Verstappen stemt Nederland euforisch: ‘Geen enkel land waar de beleving zo groot is’

Door: Marinka Wagemans

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Tim Coronel dolenthousiast over Formule 1-weekend: ‘We hadden dit allemaal nodig’