Het laatste formule 1 nieuws

Titelstrijd Verstappen en Hamilton nog spannender na de Grote Prijs van Qatar

Titelstrijd Verstappen en Hamilton nog spannender na de Grote Prijs van Qatar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was zondag in zijn Mercedes de snelste in de Grand Prix van Qatar. Even leek het een inhaalactie met impact, de straf die de internationale autosportfederatie FIA zondag een paar uur voor de Grote Prijs van Qatar aan Max Verstappen uitdeelde. Een die de Nederlander al bij de start op het International Circuit Losail op zes plekken achterstand zette van zijn grote concurrent om de wereldtitel: Lewis Hamilton.

Getergd wellicht, reageerde Verstappen met een goede start in de Golfstaat – na de eerste ronde lag hij reeds op plek vier. Niet veel ronden later was het vertrouwde beeld van dit Formule 1-seizoen in ere hersteld, met de Red Bull Racing-auto van Verstappen en de Mercedes van Hamilton samen aan de leiding in Qatar.

De gevolgen van de straf had Verstappen weliswaar op dat moment teniet gedaan, de onzekerheid over het verschil in snelheid tussen zijn auto en die van de Brit Hamilton kon hij ook zondag niet wegnemen. In de 57 ronden tijdens de namiddag in Qatar kwam Verstappen niet echt in de buurt van de Mercedes. Als een kopie van de Grote Prijs van Brazilië een week eerder, toen Hamilton met gemak wegreed bij Verstappen.

Daardoor lijkt de nieuwe motor die Mercedes voorafgaand aan die race plaatste langzamerhand beslissend te gaan worden in de strijd om de wereldtitel. Na de overwinning van Hamilton in Qatar is het verschil met Verstappen nu acht punten. Er zijn nog twee races te gaan, die van Saoedi-Arabië op 5 december en de afsluitende race in Abu Dhabi een week later. Teamfout

Tijd om op de straf te reageren was er zondag nauwelijks voor Verstappen. De Nederlander had zaterdag tijdens de kwalificatie zijn voet te laat van het gas gehaald toen Pierre Gasly langs de baan stond met pech. Een fout die ogenschijnlijk voorkomen had kunnen worden, iets waar zijn team hem tijdens de kwalificatierondes toch op had kunnen wijzen. Het gevolg bleef lang uit, totdat de FIA Verstappen en ook de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) zondagochtend een gridstraf van respectievelijk vijf en drie plekken oplegde.

Met de tweede plaats – en de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Titelstrijd Verstappen en Hamilton nog spannender na de Grote Prijs van Qatar