Het laatste formule 1 nieuws

Toch een formule, met behoud van eigen uitstraling

Toch een formule, met behoud van eigen uitstraling

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Twee jaar geleden koos Henri Akkerman voor Autoservice Totaal als de garageformule die het beste bij zijn bedrijf past. “Er is heel veel mogelijk, maar niks moet. Je blijft zelf ondernemer en dat bevalt me uitstekend.” Henri Akkerman Autobedrijf Henri Akkerman draagt niet voor niets de naam van zijn eigenaar. Ook het logo heeft Henri Akkerman zelf ontworpen, tot aan de slogan ‘Voor de zekerheid!’ aan toe. “Iedereen mag daarvan vinden wat hij wil, maar het is precies naar mijn zin en dat combineert niet met een garageformule. Het logo zonder slogan vond ik wat saai en opeens kwam die slogan bij me op. Die kun je op verschillende manieren lezen en die zijn allemaal positief. Ik zie bedrijven die een eigen uitstraling hadden, die helemaal is verdwenen nadat ze zich bij een formule hadden aangesloten. Ik zie daar niets in. Ik ben Henri Akkerman en ik wil dat mensen uit de buurt zeggen: ‘Breng die auto maar naar Henri toe.’ Mensen zoeken online naar Henri Akkerman omdat ze mij kennen, of omdat ze positieve verhalen over mijn bedrijf gehoord hebben. Autoservice Totaal ondersteunt mijn online vindbaarheid door middel van een Youvia-vermelding op dertig websites, zoals Google. De positieve verhalen zie je terug in het Klantenvertellen-account, dat ook onderdeel is van de formule.” Eigen uitstraling

Ongeveer een jaar nadat hij voor zichzelf was begonnen (zie kader), besloot Henri Akkerman zijn bedrijf bij Autoservice Totaal aan te sluiten. Het is een van de drie garageformules van Alliance Automotive Group Benelux, dat ook Autovakmeester en CarProf in het portfolio heeft. “Ik had aanvankelijk een aversie tegen garageformules. Autovakmeester en Carprof zijn harde garageformules, met ieder hun eigen huisstijl, maar ik was niet voor niets voor mezelf begonnen. Ik wilde eigen baas blijven, met een eigen uitstraling. Daar past een garageformule met een eigen uitstraling niet bij. Het was dat de accountmanager van Staadegaard met Autoservice Totaal kwam. Hij is iemand die ik al jaren ken en die hier kind aan huis is. Ik haal 90 procent van de onderdelen bij hem vandaan en hij kent mijn bedrijf goed. Hij zei: ‘Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toch een formule, met behoud van eigen uitstraling