Het laatste formule 1 nieuws

Toch nog kort geding tegen Staat van organisator autoshows

Toch nog kort geding tegen Staat van organisator autoshows

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Organisator van autoshows 402 Automotive spant opnieuw een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Die moet een einde maken aan de rechtsongelijkheid waarbij de Formule 1 op Zandvoort bijvoorbeeld wel door mocht gaan, maar festivals en andere bijeenkomsten met veel minder mensen niet. Het kort geding dient op 14 september.

402 Automotive kondigde al eerder een kort geding aan waarin het toen eiste dat er meer duidelijkheid kwam in de communicatie van de overheid rond het coronabeleid. De Staat gaf toen toe dat de informatie onvoldoende was en paste het aan.

De organisator van grote bijeenkomsten over auto’s ondervindt echter heel veel hinder van de coronaregels en vindt dat die tot willekeur leiden. “402 Automotive is een voorstander van zowel de Grand Prix als van het heropenen van popfestivals. Minister Hugo de Jonge vindt het blijkbaar ook prima maar weigert consequent te zijn ten opzichte van vergelijkbare evenementen met aanzienlijk minder toeschouwers.”

De regels zorgen bovendien voor problemen omdat de steun vanuit de overheid op 1 oktober stopt, stelt directeur Ronald van den Broek van 402 Automotive. “Het kabinet moet echt ophouden met haar onzinnige en ondoordachte maatregelen.”

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Toch nog kort geding tegen Staat van organisator autoshows