Het laatste formule 1 nieuws

Todt dankt Nederland voor Verstappen: "Heeft iets van acht miljoen inwoners toch?"

Todt dankt Nederland voor Verstappen: “Heeft iets van acht miljoen inwoners toch?”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is al meerdere jaren één van de toonaangevende figuren in de Formule 1 . Ook bij de FIA erkennen ze het belang van de jonge Nederlander voor de sport. President Jean Todt wil Nederland daarvoor bedanken.

“Max is heel belangrijk voor de sport. Hij heeft een sterke persoonlijkheid. Het is goed om dat soort leiders te hebben, in welke sport dan ook”, zegt Todt in een interview met De Telegraaf als hij naar de entertainmentwaarde van de Formule 1 gevraagd wordt.

Die leidende rol heeft Verstappen zich al op jonge leeftijd aangemeten. Hij was dan ook wel erg jong toen hij de Formule 1 binnenkwam. Té jong zelfs, vindt Todt, die vrijwel meteen na het debuut van de toen 17-jarige Verstappen de regel invoerde dat je minimaal 18 jaar moest zijn en een rijbewijs moest hebben om in aanmerking te komen voor een superlicentie. Nederland toch groter dan het lijkt

Dat Verstappen zo vroeg al door kon breken, heeft hij ook aan zijn vaderland te danken. “Nederland heeft iets van acht miljoen inwoners, toch? Oh, zeventien, excuus. Maar kijk naar een land als Jamaica en al die topatleten die daarvandaan komen. Of het aantal Finse topcoureurs. Het gaat om de opleiding en de basis, niet om de populatie.”

Todt vindt het dan ook jammer dan de Nederlandse fans hier in 2020 niet voor beloond werden, maar hopelijk krijgen ze in 2021 een herkansing. “Ze hebben daar geweldig werk afgeleverd en Zandvoort maakt deel uit van de historie van de sport. Voor alle Max-fans zou het geweldig zijn. Het is heel jammer dat het dit jaar niet door kon gaan”.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Todt dankt Nederland voor Verstappen: “Heeft iets van acht miljoen inwoners toch?”