Het laatste formule 1 nieuws

Todt sluit gedeeld weekend met Formule 1 én Formule E niet uit

Todt sluit gedeeld weekend met Formule 1 én Formule E niet uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat FIA-president Jean Todt zich teleurgesteld uit over het feit dat er volgens hem te weinig aandacht aan de Formule E wordt besteed: “Ik vind het jammer dat sommige media, zelfs specifieke motorsport media, niet de aandacht geven aan het Formule E-kampioenschap die het verdient. We hebben al veel spektakel gezien, verrassingen en fantastische races, ook in Rome afgelopen weekend. Voor de Formule 1 -race in Imola volgende week is de spanning nu al groeiende en dat gevoel moet er ook komen voor Formule E-races.”

Aan de andere kant is de Fransman ook blij met de nieuwe status van het FE-kampioenschap in 2021: “Dit is ons zevende seizoen en voor het eerst kunnen we de klasse een wereldkampioenschap noemen en dat is een fundamenteel iets natuurlijk. We zijn groeiende en dat is goed, maar we hebben nog werk te verrichten. We moeten vooral ook de interesse van de media en het publiek nog verder annwakkeren. We gaan namelijk naar de grote steden in de wereld en het is belangrijk om het verhaal over de elektrische mobiliteit aan de man te brengen.”

Volgens de voormalig teammanager van Ferrari bestaat er ook een kans dat we in de toekomst de Formule E en Formule 1 samen terugzien in een raceweekend. “Ik ben niet tegen dat idee, men zou een raceweekend kunnen doen met beide klassen op een stadscircuit. Het kan werken, maar over het algemeen moet de Formule E haar eigen specifieke karaktereigenschappen behouden”, aldus Todt tegenover de Italiaanse sportkrant.

Gevraagd naar de vooruitgang die de klasse heeft geboekt in het tijdperk van de FIA-president, laat de 75-jarige Fransman weten tevreden te zijn. “We hebben gelukkig heel veel dingen gedaan in mijn presidentschap, zowel op sportief gebied als op het gebied van mobiliteit, maar inderdaad, ik ben heel content met het feit dat we deze categorie op de kalender hebben gezet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Todt sluit gedeeld weekend met Formule 1 én Formule E niet uit

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden